British Airways i360

En utav mina första arbetsuppgifter på mitt första jobb i London efter universitetet, var att försöka sälja in mitt företag till att vara med och bygga Brightons observationstorn. Jag lyckades inte, och mitt företag fick aldrig jobbet, men jag är inte bitter för det.

I måndags var det dags att besöka tornet, som heter British Airways i360.

162m över havet, så har ju det här tornet garanterat den bästa utsiken i Brighton, och kanske till och med på hela sydkusten (jag gillar ju också Spinnaker Tower i Portsmouth, men jag tror inte alls det är lika högt).

Först fick vi gå genom säkerhetskontrollen, och på andra sidan väntade en bar. Min alkoholfria helg började med en burk kolsyrat vatten. Något jag blivit besviken på den här helgen, är bristen på mocktails och alkoholfritt vin. "Nej, vi har ingenting roligt till dig, du får dricka vatten eller juice." Inte speciellt festligt.

Vi åkte upp i tornet, och det var den mest lyckade dagen att göra detta på. Strålande sol och inte ett moln på himlen. Vi såg hela Brighton, och en stor del av Englands sydkust. Från Hastings till Isle of Wight.

Någonstans där uppe på kullen i Brighton, bodde jag när jag var 14.

Det fanns självklart en bar i själva observationstornet med.

Vi behövde inte ha munskydd när vi stod stilla, men det behövdes när vi gick omkring. Har blivit så van att använda mundskydd hela tiden, men det jag har svårt att komma ihåg är att ta på sig det när man lämnar en bar eller restaurang. Världen blev ganska normal så fort restaurangerna öppnade, så efter att man njutit av en middag känns det konstigt att behöva gräva i väskan efter munskyddet innan man får gå ut. Det har svårt att fastna i mitt huvud.

Utsikten över Hove. Vi kunde skymta Isle of Wight, långt där borta, men det syns inte på bilden.

British Airways i360 var i alla fall verkligen värt ett besök, och förhoppningsvis är det inte den enda gången jag får "åka" med BA den här månaden heller... Har en resa till Sverige bokat med det flygbolaget om några veckor.

Gillar

Kommentarer