Brighton

Vilken underbar bank holiday det varit! Ännu en liten minisemester i mitt liv som var precis vad som behövdes. Vi åkte till Brighton i lördags, vilket vi faktiskt gjorde förra året med i början av maj. Innan dess har jag inte varit där på 10 år, men jag och Brighton går verkligen way back. Mycket historia där, mycket minnen... Ge mig ett par glas vin and I will spill all the juicy details hehe.

Passade på att ta några bilder på vår road trip dit. Jag blir alltid lite extra exalterad när vi åker ut på M25, eftersom det känns som jag har semester då, på riktigt. En bilresa på M25 slutar ofta på Gatwicks flygplats där vi sedan flygit iväg till något roligt ställe. Hem till Sverige, Italien, Grekland, Kroatien... Att åka bil här på motorvägen associerar jag verkligen med semester och nya äventyr.

Det här planet gick ned för landning precis ovanför våra huvuden, men jag hann inte ta den perfekta bilden. Igen så associerar jag flygplan med något väldigt spännande. Jag älskar ju att resa! Men idag fortsatte vi som sagt på motorvägen, förbi Gatwick, och ner till underbara Brighton istället. Man behöver inte alltid åka utomlands för att få uppleva den där perfekta semesterkänslan.

Vi valde att åka till Brighton just i lördags eftersom det skulle bli en kall och molnig dag i London men finare längs kusten. Vi parkerade därför i Churchill Square Shopping Centre och begav oss direkt till stranden för att njuta av solskenet vi inte sett på flera ååår (känns det som). Det var ganska kallt med ynka 13 grader, men härligt i solen i alla fall. Solstolarna var dessutom redan utplacerade! Vi satt där på stranden i kanske en timme innan det började bli liiite kallt och vi bestämde oss för att bege oss vidare. Det blev inget dopp i havet den här gången. Brrr.

Brighton är som sagt en stad med många minnen för mig eftersom jag bodde där när jag var 14. Blir nästan lite sentimental när jag kommer dit, och jag hittar väldigt bra fortfarande. Dock känner jag liksom staden från en 14-årings perspektiv, så det är inte så lätt när min fästman frågar efter puben med bäst öl, eller bästa stekrestaurangen. Ehh svarar jag.... Alkohol och dyra restaurangbesök fanns liksom inte i min värld när jag var 14 haha. ​Cafe Coho har dock asgod varm choklad, och jag kan visa dig den bästa pizzavagnen? Jag vet också var alla River Island och Pull and Bear butiker ligger, vilket var väldigt exotiskt på den tiden. Det absolut bästa med Brighton är dock HAVET. Frisk havsluft och en underbar salt havsdoft... det är det jag gillar mest och därför var det underbart att få vara där ett tag. 

Gillar