Bree Van De Kamp

Det blir mycket mat nu, men det blir så när man har en ny ugn och dagarna är korta. Jag har verkligen klagat på att jag inte hinner med någonting de senaste veckorna. Dagarna bara susar förbi i ilfart. Jag som blivit så duktig på att äta frukost hemma det senaste året, och därför har gjort det till en vana att gå upp i tid, märker nu att min extra halvtimme på morgonen på något vis bara försvunnit. Det börjar bli jobbigt att hinna med frukosten igen. På jobbet är det plötsligt lunch, och när jag kommer hem och har lagat mat är klockan plötsligt halv 9. Vart tar dagarna vägen?? Jag har mycket att se fram emot, så på ett sätt är det skönt att vi redan kommit halvvägs in i februari. På ett annat är det läskigt att livet går så fort. Det finns ingen tid för eftertanke.

I alla fall så invigde jag ugnen med att göra min egna lasaagne. Tänk att jag för endast ett år sedan alltid fuskade och köpte Dolmiosåser, istället för att göra mina egna. No more. Just den här gången fick jag dessutom äntligen till den där perfekta bechamelsåsen. Den blev äntligen tjock, men inte klumpig av varken mjölet eller osten.

Som med alla maträtter jag lagar, gillar jag att variera mig. Den här gången blev det därför en lasagne innehållande både svamp, kokta morötter och spenat. Tyckte det blev gott, och min man gav den en fullpoängare, så det stämmer nog. Mamma och mormor har alltid sagt att det är svårt att betygsätta sin egen mat precis efter man lagat den, eftersom det alltid smakar sämre efter man stått vid spisen i en timme. Jag har nog äntligen förstått vad de menar. Mat är alltid godast när någon annan lagat det åt dig / när man inte själv behövt anstränga sig. Jag kommer nog värma en portion lasagne i micron ikväll, och det kommer smaka fantastiskt.

Vad roligt det var att laga mat i en ny ugn. Som dessutom har genomskinligt glas istället för svart, så jag faktiskt kan se hur gratängen ser ut utan att behöva öppna ugnsluckan och titta in. Jag insåg där och då - när jag stod i mitt fina kök där alla inredningsdetaljer och vitvaror blivit speciellt utvalda av mig själv, och stirrade stolt på min fina lasagne - att jag blivit Bree Van De Kamp. Ni vet när man tittade på Desperate Housewives och alla ville vara Gabrielle... Jag har insett att jag är Bree. Med mitt perfekta hem och min perfekta matlagning. 😉😂

Gillar

Kommentarer