Bread Tin

Köksorganiseringen fortsätter. I helgen köpte jag en bread tin – vad kallade min mormor det för – ett brödskrin? Det lät i alla fall så fint när hon sade det! Jag stod och valde mellan en svart som matchade te och kaffeburkarna vi köpt, eller den här i en kopparton, som matchade fruktskålen jag inhandlade förra veckan.

Jag valde tillslut den här i koppar, eftersom den var lite mer praktiskt med en lucka man skjuter på, istället för ett lock man behöver öppna och lägga åt sidan. Den passade bra in i vårt kök, och kommer nog passa in ännu bättre när vi målat skåpluckorna och hela köket är färdigfixat.

Det sägs att “brödskrin” ska göra att brödet håller sig fräscht längre, men det är inte anledningen varför jag köpte ett. När man har ett litet kök handlar allt om att använda utrymmen på bästa sätt, och jag vill inte ha plastpåsar med bröd som bara ligger framme på bänkskivorna för att de inte får plats någon annanstans. Nu har vi ETT ställe där vi förvarar bröd. Dessutom ett fint sådant. Jag är noga med att inredningsdetaljerna i köket inte bara ska vara praktiska, men också fina (i min stil).

Jag gillar vårt kök mer och mer för var dag som går nu.

Gillar

Kommentarer