Bolognese

I flera år har jag fuskat och köpt Dolmios färdiga köttfärssåser. Inte nu längre. Efter att ha lagat min egna sås från grunden, märkte jag hur mycket socker och onödigt fett det verkligen är i färdiga såser. Mitt recept kändes lättare, hälsosammare, men precis lika gott. Jag kan inte vända tillbaka nu.

Huvudingredienser

Köttfärs

Spaghetti

Svamp

Rödlök

Ärtor

(Kokta morötter brukar jag använda mig av ibland, samt bladspenat)

Kryddor (gillar att använda svartpeppar, köttfärskrydda, chili, paprikakrydda och ingefära)

Ingredienser till såsen

Krossade tomater

En liten skvätt mjölk, alternativt matlagningsgrädde

Tillbehör

Riven parmesan eller cheddarost

Oliver (jag kan äta oliver till allt!)

Vitlöksbröd

Tillagning

Koka spaghetti (koka morötter separat om det används). När pastan är klar, stäng av spishällen och tillsätt ärtorna (och bladspenat om det används).

Stek köttfärs tillsammans med rödlök, och blanda sedan i svamp (och morötter) och kryddor.

När allt fått en fin färg, blanda i de krossade tomaterna och tillsätt lite mjölk eller grädde för att göra såsen.

Servera med vitlöksbröd och riven ost.

Gillar

Kommentarer