Blommor & snö

Mina vitlila penséer har slagit ut i krukorna ute på terassen. De är så fina, men jag är samtidigt rädd att de ska dö eftersom det varit så kallt på sistone, minusgrader på nätterna, och till och med snö(!!).

Jag var så peppad på att göra vårfint ute på terassen, köpa fågelbad, ett litet växthus, många fler krukor och blommor. Men efter att jag planterat penséer och en lavendelbuske, känner jag att det är nog för i år. Mitt fokus blir istället på att försöka hålla dessa vid liv nu när det är så kallt ute.

Det är mitten av april och mitt favoritträd har slagit ut i parken, samtidigt som det snöar när jag tog den här bilden. Jag försöker le genom all frustration jag känner 😂

Och igår morse vaknade jag upp till ännu en morgon av SNÖ. Jag borstade tänderna och såg i ögonvrån att stora, vita tussar föll ner utanför badrumsfönstret. Det är gjort av frostat glas, så jag trodde först det var ett par fågelfjädrar. Men när det fortsatte falla ner mer och mer, sprang jag in till sovrumsfönstret, drog upp gardinerna och såg till min fasa hur det snöade, stora flingor, där ute i trädgården.

Snälla blommor ute på terassen, överlev... 🌸 Och snälla mitt humör, min motivation, mitt välmående - överlev ni med. Varje litet bakslag känns så himla tufft just nu. Som om jag blivit jättedålig på att hantera den minsta lilla jobbiga situationen efter lockdown. Man orkar liksom inte ta mer skit, inställda planer, ensamhet, frihetsberövande eller människor som mår dåligt.

Gillar

Kommentarer