BLIP

En ny EU-lag träder i kraft nästa år som kräver att arbetsgivare måste kunna demonstrera hur många timmar deras anställda faktiskt arbetar per vecka. Jag tycker det är jättebra, för det är lätt (i alla fall här i England, på mitt jobb) att känna ett tryck på att man måste arbeta mer än vad det står i sitt kontrakt.

Nu har vi fått ett in- och utklockningssystem som heter BLIP. Man klockar alltså in genom en app på telefonen när man kommer till kontoret på morgonen, klockar in och ut för lunch/raster, samt klockar ut när man går hem. Statistiken läggs sedan in på appen, så man själv, samt sin chef, kan se de faktiskt arbetade timmarna per vecka.

Vissa kollegor är negativt inställda till detta, och säger att det nu känns som om man konstant är bevakad. Själv ser jag det hela som en positiv förändring. Jag arbetar aldrig bara 38h per vecka, och nu (förhoppningsvis) kommer man kunna ta ut sina extratimmar som man jobbat ihop under månaden när man behöver dem. Alla timmar, minuter, blir mer transparenta, och jag hoppas som sagt kunna dra fördel av det.

Så det jag gjort den här veckan är att jobba, och komma ihåg att klocka in och ut. Jag har även ansökt om Settled Status (och fått den godkänd!) och pluggat lite historia till the British Citizenship Test. Nu ikväll ska jag packa, medan min man är och firar in sin sommarsemster med sina kollegor. 6 veckors semester har han. Hur lyxigt?! Men han förtjänar också varenda dag av det!

Gillar