Blandat från gamla lägenheten

Det är konstigt hur lite man kan sakna sin gamla lägenhet. Min och min mans första lägenhet tillsammas, som vi bodde i i 2,5 år. Som vi dessutom tyckte var väldigt mysig. Den var det också, bara det att den inte kan mäta sig med lägenheten vi bor i nu (som ju är mer som ett hus med ett extra rum, två våningar och uteterass).
Att flytta in i vår egna lägenhet var en dröm som blev sann. Jag fick äntligen leva ut lite av mina inredningsdrömmar. Kunde inte måla väggar eller byta ut golv, men just då var jag så nöjd med att få inhandla möbler och snygga inredningsdetaljer. Som den här mattan i hallen till exempel.
På sommaren var lägenheten härlig och sval, men på vintern ett kallt helvete. Vi blev vana med att ha 14/15 grader inne, vilket jag ju inser nu är helt sjukt. Inte konstigt att jag fryser så lätt nu för tiden. Vi hade inte centralvärme, utan små elektriska element utan timer. De kunde inte vara på när vi jobbade, eller på natten eftersom de blev överhettade efter några timmar, så när vi kom hem från jobbet var det normalt med mellan 9-12 grader inne. Sååå sjukt.
Men vi hade många mysiga stunder i lägenheten; som vår första jul. Vi köpte en plastgran som vi egentligen inte hade plats för, och dekorerade den några dagar innan jag åkte hem och firade jul i Sverige. Jag såg dessutom alltid till att ha fina blommor i lägenheten, och den här krukan jag fått av mamma är verkligen fortfarande en favorit eftersom den passar in i precis varenda rum.
Andra julen hade vi möblerat om i vardagsrummet, så granen fick stå vid fönstret. Det blev mycket bättre och snyggare så. Kommer ihåg att jag och min man satt på golvet vid granen och öppnade paket några dagar innan jul. Vi hade båda köpt varma kläder till varandra eftersom vi skulle åka till Prag över nyår. Som sagt så har vi många fina minnen från den gamla lägenheten.
Vårt sovrum var litet, men mysigt det med. Det var liksom perfekt storlek för oss just då i livet. Vi var verkligen lyckligt lottade som fick tag i en sådan fin lägenhet i ett bra område i London. De första lägenhetsvisningarna vi gick på var hemska, och sedan när vi nästan hade gett upp hoppet, hittade vi den här lilla pärlan.
I sovrummet hade vi en poster på Paris, och i hallen en poster på New York. Dessa gjorde jag om till tavlor när vi flyttade. Inredningen gör verkligen ett hem, men det många missar är hur viktiga väggarna är för att uppnå den där mysiga hemkänslan som jag älskar. Det är modernt med vita, tomma väggar men det är inte jag och kommer nog aldrig bli min stil. Jag vill ha tavlor på städer på väggarna, foton på familj och vänner, stora fina klockor och ännu större speglar. En tom vägg är en tråkig vägg, så därför köpte jag posters som prydde väggarna i den gamla lägenheten. Vi fick inte sätta upp spikar och skruvar var som helst, så därför blev det posters istället för tavlor.
Hallen var mysig, och jag gillade att den var stor. Att komma in i en lägenhet där hallen är alldeles för trång ger inget bra först intryck. Är man två personer ska man kunna ta av och på sig skorna samtidigt, vilket inte är en självklarhet i England. Har tyvärr inte besökt många hus/lägenheter där man kan stå i en hall och känna sig hemma. Förutom i mina hallar då 😉
Detaljer, detaljer, detaljer. Ett hem är inte ett hem enligt mig utan fina blommor, ljuslyktor, mysiga lampor, fluffiga filtar och mjuka kuddar. Jag gillar mörkare, avslappnade färger som grått, brunt och svart.
Till sist ville jag visa den här underbart fina rosen som stod (och säkert fortfarande står) i lägenhetsbyggnadens lobby. Det som gjorde vår lägenhet ännu mer hemtrevlig var faktiskt byggnadsägarens still i de kommunala utrymmerna, som jag verkligen gillade och uppskattade. En julgran i svart och silver varje jul, den här rosen, en stor svart spegel vid ingången, samt att det alltid var städat och fint vid postlådorna. Sånt betyder också mycket för hemkänslan.

Gillar