Blandade matbilder från Palma

Idag kör vi på sista inlägget från Mallorca. Som sagt var ju vår smekmånad mer som en food festival. Jag känner mig riktigt tjock om magen efter veckan i Palma, men jag trivs ändå. Vi åt på många trevliga restauranger, och redan första kvällen blev vi supernöjda med vårt val av restaurang och mat. Vi var ganska trötta efter bröllop och resande, så gick endast ut på gatan nedanför hotellet och satte oss vid första, bästa restaurangen som hette C’an Pelut.
Jag beställde in en ceasarsallad. Jag var verkligen sååå sugen på en fräsch, men mättande sallad just då, och det fick jag verkligen också. Större sallad har jag nog inte skådat. Dessutom hade de verkligen inte snålat på varken kycklingen eller dressingen; alla ingredienser var bra balanserade på tallriken. Till salladen drack jag sedan en coca cola. Jag vet inte varför, men det blir oftast en iskall coca cola till sallad om jag får välja. Jag kan ju inte vara alldeles för nyttig heller! Alkohol lockade i alla fall inte alls den kvällen eftersom vi var väldigt trötta.
När vi gick runt i centrala Palma en dag fick vi lov att äta på en lite mer “turistig” restaurang vid katedralen. Min man jagade en riktig, spansk paella, så han fick bestämma vart vi skulle gå. Själv tycker jag inte alls om paella, förutom min mans hemmalagade då (men det är för att han gör min utan korv och skaldjur haha). Så jag beställde in något jag försäkrat mig om inte innehöll varken korv eller skaldjur, utan bara kyckling och grönsaker. Det jag fick serverat såg mer ut som en curry, men den var riktigt god. Enkel, men god.
Självklart drack vi mycket sangria under vår resa. Det är ett måste när man befinner sig i Spanien. Det blev sangria, mycket vin och självklart en massa cocktails. Här i London lockar inte cocktails särskilt mycket alls, då jag bara tycker det är sött. Nej, ska jag dricka något här som är sött kan jag lika gärna dricka en coca cola (och äta sallad haha). Men utomlands är det ju så gott med en kall cocktail. Det blev därför några Frozen Margaritas, Cosmos och Mojitos under vår resa. Mmm. Alltså hur underbart hade vi det inte i Palma? Jag saknar värmen så in i norden mycket redan.
En annan restaurang vi gick till var en italiensk restaurang, också nedanför gatan från hotellet, som hette Piccola Italia. Jag tyckte de räckte med italiensk mat på​​​ La Perla – kändes inte som något kunde toppa det efter man varit där, men min man ville jättegärna gå hit också. Det var en mysig restaurang, och vi satt självklart ute i värmen (fastän klockan var 21:00 var det ju fortfarande 25 grader varmt). Min man beställde en skaldjurspasta som han absolut älskade, och jag beställde en kycklingpestopasta. Trodde det skulle vara något liknande det jag brukar laga hemma, så blev förvånad när kycklingen, peston och grönsakerna kom in separata på tallriken! Men det var gott. Skulle velat haft lite mer kryddor – pesto kan lätt bli torrt och smaklöst utan tillsatta kryddor – men annars var jag nöjd. Superhärlig vecka i Palma, verkligen, med supergod mat. Jag vill tillbaka snarast!!

Gillar

Kommentarer