Black details

Kan jag bara få dedikera ett inlägg till alla dessa inredningsbilder vi skickar fram och tillbaka i vår familjechat på whatsapp. För det första så skickade mamma den finaste morgonbilden till mig igår:

Dreams-skylten som står på fönsterbrädan har jag försökt snott med mig hem i flera år, men det absolut bästa med denna bild är att det är mitt gamla sovrumsfönster. Mitt barndomsfönster, i mitt barndomsrum. Här bodde jag tills jag fyllde 19, och det absoluta bästa med rummet var nog att fönstret vette mot södersidan. Det var så varmt och så ljust. Jag älskade det rummet. Så fort jag flyttade därifrån, flyttade mamma och pappa in. Inte så konstigt, då jag inte är den enda som tycker det är det bästa rummet i hela huset.

Hemma hos familjen i Sverige är det snö, snö och mer snö. Jag har svårt att ta in det. Hur mysigt?! Jag får nog inte uppleva någon snö alls i år. Istället ser jag redan fram emot våren. Att få lämna in vinterkappan på kemtvätt och börja använda skinnjacka eller en kavaj som jacka istället.

Mamma startade ett projekt för några månader sedan - att förvandla alla vita eller träfärgade inredningsdetaljer till svart. Hon har alltså målat fönsterbrädor, lampfötter, ljuslyktor, spegelramar etc. i flera månader, och resultatet blir så bra. Jag är inte ensam om att gilla mörkare, maskulina detaljer på inredning.

Sedan har min bror (som är målare) även hjälpt till med det största jobbet - att förvandla trappräcket från träfärgat till svart.

Det blev så snyggt! Jag ser så mycket fram emot att få se alla dessa förändringar, alla dessa små detaljer, i verkligheten. Förhoppningsvis om inte en alltför lång framtid.

Jag har definitivt ärvt inredningsintresset från min mamma. Vi har inte alltid lika stil och smak, men vi båda gillar att gå runt och städa, plocka med saker, och fixa smådetaljer. Resultatet blir alltid ett mysigt och hemtrevligt hem.

Gillar

Kommentarer