Birdies Battersea

I lördags besökte vi en ganska nyöppnad cocktailbar som låg i Battersea, precis vid Themsen. Det hette Birdies, och hade förutom cocktails och god mat, även minigolf. Det var det perfekta hang-out stället om ni frågar mig! Det kan inte bli en tråkig kväll med roliga minigolfbanor, cocktails och bra sällskap.

Vi köpte deras hole in 1 tickets, vilket bestod av en minigolfrunda, en cocktail och tre taco-yaki rätter var. Allt detta för £20, vilket var en riktigt bra deal.

Minigolfbanorna var väldigt udda, och svårare än jag hade förväntat mig, eftersom alla banor spelades på heltäckningsmattor. Bollen rullade inte. På banan som bilden ovan visar, skulle man dessutom skjuta bollen rätt upp i taket. Väldigt annorlunda!

Jag var inte nöjd med min performance i lördags. Lyckades på något vis hamna på delad sista plats med min man... Det är inte okej! Men hade roligt ändå 😉

Någonstans halvvägs igenom banan fick vi vår cocktail, vilket bestod av gin och citronjuice. Jag som annars inte gillar gin, tyckte den här cocktailen var helt okej. Väldigt sur, men samtidigt så uppfriskande med mycket citron. Kände inte alls smaken av alkohol, och framförallt inte smaken av gin. Jag skulle dricka den igen!

Alla banor var som sagt... Udda. Min favoritbana var en där man fick gå in i ett jättemörkt rum, och sedan skulle spela bollen runt i en labyrint. Golvet var ojämnt som i lustiga huset, och man blev svagt illamående av alla hörn och väggar. En rolig upplevelse. Kaktusbanan här ovan var den lättaste.

Efter minigolfen fick vi sedan in vår mat, bestående av tacos och yaki. Det var riktigt gott, men lite väl seg service... Det tog en timme att få in maten från att vi beställde. När maten väl kom smakade allt sååå bra dock. Halloumispettet var nog min favorit.

Det enda som gjorde mig lite låg under kvällen var att min vän berättade att hon känner att det är dags att flytta hem till Sverige snart. Jag vill inte att den dagen ska komma, eftersom hon är min absoluta närmsta vän här. Det skulle bli så tomt här utan henne och hennes pojkvän. Självklart kan vi fortfarande hålla kontakten och ses ibland, men det blir ju inte alls samma sak. När jag sitter här och skriver detta, fick jag en underlig deja vu känsla; att jag suttit precis här, iklädd dessa kläder och skrivit exakt om det här förut. Men det är ju inte så. Vi har inte pratat om det här förut. Tänk om hela livet är förutbestämt, trots allt.

Gillar

Kommentarer