Bilder från Lissabon

Min man verkar ha det riktigt bra i Portugal, och i brist på att saker och ting händer i mitt egna liv, så tänkte jag dela med mig av lite bilder som han skickat till mig. Eller, självklart händer det saker varje dag, men det är inte så intressant att berätta om glassdörrsmanualen jag skivit idag. Den är nästan 100 sidor lång och detaljerar alla glasdörrar i byggnaden vi jobbar i på Canary Wharf. Mått, material, var de finns, hur man öppnar dem, vad som händer om en dörr går sönder eller måste bytas ut, hur de rengörs etc. etc. Jag själv tycker ju sånt här är intressant; jag älskar att gå igenom alla ritningar och pricka av vart alla dörrar finns, och att sedan gå runt där själv i verkligheten och se allt med egna ögon… Hur planer och skisser på ett papper blir till verklighet i en kontorsbyggnad på 30-våningar. Där flera av landets mäktigaste personer arbetar. Men, kanske inte så roligt att skriva om… 😉

Jag är lite avundsjuk på att Lissabon verkar ha det finaste solnedgångarna. Om bilden blev så här fin (tagen med en mobiltelefon), hur fint var det inte då i verkligheten? Min man sa att det var det finaste han sett på länge.

Min man och hans vänner var till en spännande restaurang som hette Cervejaria Trindade. Om jag förstod det rätt så är det ett gammalt kloster som blivit omvandlat till en restaurang. Munkarna äger fortfarande restaurangen och brygger sitt egna öl.

Min man sa att det var en fantastisk upplevelse och en riktigt god middag. Jag hade kanske inte beställt räkor till förrätt och fisk till huvudrätt, men det såg riktigt aptitligt ut, förutom när min man skickade en närbild på räkögonen… Jag kan verkligen inte äta mat där ögonen följer med… Min värsta kulinariska upplevelse var i Grekland när vi var till en “fin” fiskrestaurang. Man fick välja ut sin egen – levande – fisk, och den serverades sedan stekt, men hel, på tallriken. Jag fick knappt i mig min sallad, och mådde verkligen dåligt över alla andras tallrikar. Nu tar jag reda på innan vart jag ska, och skulle aldrig sätta min fot i en sådan restaurang igen.

Lissabon ser ut som jag trodde Lissabon skulle se ut. Gränder, mycket kullersten, mycket färger och en fin arkitektur. En faktor som gör mig lite mindre avundsjuk just nu, när jag sitter hemma i England och fryser, är att det faktiskt inte är så speciellt varmt i Lissabon heller. 15-18 grader hade dem, och mycket moln.

Höjdpunkten på deras resa var väl trots allt fotbollen. Benfica spelade mot Lyon i Champions League (och vann). Här var de på väg in till arenan; Estadio Sport Lisboa E Benfica.

Och här var deras utsikt inne i själva stadion. De sa att atmosfären var väldigt bra. Jag kan inte säga att atmosfären var lika bra på andra sidan TV:n. Jag tittade i 60 minuter, men sedan gick jag och lade mig och spelade Homescapes 😉

De verkar i alla fall ha haft en riktigt trevlig resa! Jag bjuder på en bild från min egen verklighet just nu också:

Det är officiellt svart på morgonen när jag ska ta mig till jobbet… Såg jätteljust ut på bilden bara för det, men det är mycket mörkare i verkligheten, och jag gillar det inte. Men det är snart jul!

Gillar