Biffstroganoff

Det var längesedan jag delade med mig av min matlagning. Mest eftersom jag har en tendens att laga samma gamla goda rätter nuförtiden; färskpasta, köttbullar och potatis, spaghetti och köttfärssås, sötpotatis med friterad fisk... Den där kreativa sidan jag har när det kommer till matlagning, har inte varit så stark på sistone. Som med allt annat i mitt liv går det i perioder. Perioder då jag älskar att prova nya rätter, och perioder då jag endast lagar mat för att jag är hungrig. Igar bestämde jag mig i alla fall för att göra en biffstroganoff. Det var nog över ett år sedan sist.

Biffstroganoffen igår bestod av strimlad biff, kokta morötter, svamp och röd paprika. Experimenterade sedan med såsen och blandade i lite oregano, gurkmeja och chillikrydda (utöver de vanliga kryddorna jag använder). Både jag och min man blev nöjda över resultatet, samtidigt som det var en rätt som inte tog allför lång tid att tillaga.

Det enda negativa med biffstroganoff och ris, är väl att jag har tröttnat på ris. Jag känner mig alltid så uppblåst i magen efter jag ätit ris; som om hela magen är fylld med luft. Det är konstigt för jag får ofast ingen mättnadskänsla när jag äter ris. Bara den där känslan att jag ätit alldels för mycket luft… Ris ska vara bra för magen så jag förstår inte varför jag känner så, men på grund av det är jag ingen risälskare. Nästa gång ska jag därför prova biffstroganoff med couscous! Där har vi nog en 10-poängare!

Gillar