Bestäm dig för att inte svimma

Vilken start på veckan. Jag vaknar på dag 4 av min menscykel och mår bra. Jag slarvar med min smärtstillande medicin och hoppar över den (eftersom jag mår bra och inte har haft mensvärk på 24h).

Går till jobbet i -2 grader, vilket är så kallt för att vara England! Det blåser jättemycket och mina ögon tåras så jag knappt ser något den sista biten. Är så glad när jag äntligen kommer fram till jobbet och får komma in i värmen.

15 minuter senare sitter jag och skakar, fastän chefen dragit upp värmen till 23 grader på kontoret. Jag sätter på mig min fleecejacka med mitt företags logga på. Den värmer lite, men jag kan inte sluta skaka. Känner mig kallare och svagare för varje minut som går, och sedan börjar jag få en kraftig mensvärk… Det är en ihållande smärta som sätter sig som ett band runt nedre delen av magen.

Jag poppar snabbt en smärtstillande tablet, som tar 30 minuter att börja verka. Jag vet att jag ska ta dem i förebyggande syfte, direkt när jag vaknar på morgonen, så jag håller tummarna att tabletten ger någon verkan.

Jag försöker sedan andas lugnt igenom smärtan, och fokusera på klockan. Jag ska klara 30 minuter, sedan kommer min smärtstillande tablett förhoppnings kicka in och hjälpa mig mot det värsta… Gud vad jag fryser. Och synen börjar bli suddig. Orden på datorskärmen framför mig byts ut till gråvita prickar.

För att inte drabbas av panik tar jag fram några utskriva rapporter, och fokuserar på dem istället. Jag har varit med om det här förr; jag känner igen smärtan, skakandet, den torra munnen och de gråvita prickarna framför ögonen, och jag vet hur jag ska göra för att inte svimma. Andas lugnt, sitt still, tänk inte på något. Låtsas läsa rapporten så ingen runt omkring anar att du mår dåligt.

När jag får såna här “attacker” måste jag gå in i min egna lilla värld, och bli lämnad ifred. Så jag kan fokusera på att andas “rätt”, och hålla mig still och lugn. Frågar någon hur jag mår, måste jag öppna munnen för att svara. Då är risken stor att jag spyr. Jag måste vara tyst, fokuserad, koncentrerad. Bestämd.

10 minuter senare vågar jag titta på datorskärmen igen. Nu är orden tillbaka. Det är först då jag vågar ta mig till toaletten. Hör jag och ser jag, så vet jag att jag inte kommer svimma.

Tack och lov hade jag även rätt att min smärtstillande tablett skulle börja verka efter 30 minuter, men min note to self är att ALLTID ta den direkt på morgonen. Att jag aldrig lär mig att jag slipper dessa obehagliga upplevelser då.

Gillar

Kommentarer