Bellman & Magasinet

I tisdags var jag, mamma, pappa och min man nere på stan (Västerås centrum) där vi shoppade lite, åt lunch och tog ett par goda drinkar i sommarvärmen.
Vi alla älskar Bellmans restaurang, så vi bestämde oss för att äta deras husmanskostbuffé/lunchbuffé. Egentligen kanske man ska hålla sig till en rätt, men jag ville prova på allt, så min tallrik bestod av en salig blandning av kalvgryta, raggmunk med lingonsylt, friterad fisk, pizzasallad, marinerad svamp, oliver... Riktigt gott. Det var dessutom rosétisdag, så det slank självklart i ett glas rosé till maten!
Syftet med shoppingen för min del, var sedan att hitta en klänning till bröllopet vi ska på på lördag. Var verkligen ute i sista minuten, och förväntade mig inte att jag skulle hitta min drömklänning, så blev riktigt förvånad när jag hittade en superfin klänning i den första butiken jag tittade in i!
Min rosa klänning från Guts får jag visa vid ett senare tillfälle. I alla fall, så begav vi oss sedan till hamnen när vi kände att det räckte med shopping. Jag och min man delade på en stor mjukglass, och sedan tog vi alla varsin drink inne på Magasinet, Kajplats 4-5.
Jag hade aldrig varit här förut, men åh, så fint det var. Verkligen min typ av ställe! De hade ett glas champagne för 90kr som jag självklart fick lov att beställa, medan de andra drack öl från Wisby. Det blev lite molnigare när vi satt där ute på kajen, men det gjorde inte speciellt mycket. Det var fortfarande varmt.
Känner mig väldigt nöjd över mitt sommarbesök i Sverige, även om jag självklart önskade att vistelsen hade blivit liiite längre än 4 dagar. Försöker att inte tänka på att det kommer vara höst nästa gång jag är där i mitt kära Västerås.

Gillar