Beef ragu ravioli

Det märktes knappt att vi inte hade en fungerande ugn på nästan två veckor, vilket var skönt. Min man funderade på att byta ut den mot en diskmaskin istället, medan jag ville byta ut den mot en champagne cooler. Efter två veckor erkände vi dock att vi saknade vitlöksbröd, lasagne, pastagratänger och strips... Jag tror nog man behöver en ugn mer än en champagne cooler, trots allt 😉

Jag älskar ju pastarätter, och det har blivit mycket pasta på sistone. Färskpasta är min go-to rätt när jag inte vill stå i köket i timmar, utan snabbt bara slänga ihop någonting efter jobbet. Den här dagen till ära köpte jag beef ragu ravioli, och tillagade det tillsammans med lite grönsaker och en god tomatsås.

Just såsen blev väldigt bra tycker jag. Receptet till såsen hittade jag på själv, lite spontant så där i matbutiken, och den består av tomatpure, mascarpone, en skvätt rödvin och lite salt och peppar. Enkelt och lätt! Jag hade inte planerat att ha rödvin i såsen först, men när vi redan hade en flaska öppnad kunde jag lika gärna experimentera lite extra. Jag stekte svamp och kokade lite spenat och ärtor till pastan, och blandade sedan i allt i samma stekpanna.

Eftersom jag även rårivde lite morötter (så gott till pasta!), tog det ca 30 minuter totalt att laga den här maträtten. Annars brukar det ta ca 20 minuter för mig att göra en riktigt god färskpasta! Ingen tid alls. Älskar som sagt när det går snabbt ibland, samtidigt som det fortfarande blir riktigt gott.

Gillar

Kommentarer