Bath

Vi hade ett par härliga dagar i Bath.

Arkitekturen där är fantastisk - alla byggnader är så gamla och så bevarade. Hela staden går i beige.

Här stod jag och min man vid den kända bron Pulteney Bridge. Det var väldigt vackert i solnedgången.

Bath är som sagt mest känt för sin georgianska arkitektur, och alla dessa halvmånsformade, långa byggnader.

På bilden ovan går jag förbi Lansdown Crescent, där huspriserna ligger runt blyga £5,000,000. Jag tittade in på deras stora vardagsrum med öppna spisar i guld, och det såg väldigt lyxigt ut där inne, men jag kan samtidigt konstatera att jag själv inte skulle vilja bo där. För mig spelar det ingen roll hur mycket historia den här byggnaden sitter på, jag köper hellre ett stort hus i Wimbledon Village för halva priset, än ett radhus där, med människor som konstant går utanför fönstren och tittar in (mig inkluderat).

Ett snäpp över Lansdown Crescent (japp, det finns ännu dyrare hus i Bath) hittar vi Royal Crescent - den mest kända byggnaden i Bath. Så lång att jag fick ta en panoramabild för att få med hela byggnaden i ett foto. Igen; väldigt ståtlig och vacker georgiansk arktitektur, med en stor park mitt framför, och fantastiska vyer över Bath.

Jag hittade en trapp i närheten där vi tog en bild på oss själva.

Sedan spelade vi en runda minigolf (som vi alltid gör när vi åker någonstans. Det har alltid varit vår grej), och besökte sedan Bath Market. En väldigt mysig liten marknad med ostar, chark, godis, kläder, smycken, ett par cafén... Bath var en väldigt mysig liten stad att gå runt och vandra i.

Gillar