Barndomsminnen

Idag minns jag min barndom lite extra mycket, eftersom det idag var 3 år sedan min morfar gick bort i cancer. En person som alltid stod mig väldigt nära under hela min uppväxt. Att vi inte setts på så länge är ofattbart, men jag tror starkt på att hans finns med mig ändå, och det inger någon slags trygghet att tänka så. De vackraste människorna här i livet lämnar oss aldrig <3

I alla fall, här kommer några starka minnen från min barndom:

När man gick på stan med mamma och pappa. Vi parkerade alltid i Skrapans parkeringshus och jag älskade att åka hissen upp därifrån, eftersom det var en glashiss. Direkt när man steg ur hissen stod man sedan framför en godisbutik. Älskade att få välja mitt lördagsgodis där (en stor påse lösgodis med mycket saltlakrits och sega nappar).

Att vakna en lördag eller söndagsmorgon till Kiss-musik från högtalarna i vardagsrummet, vilket betydde att pappa stod i köket och lagade frukost. Vissa Kiss-låtar påminner mig fortfarande om lukten av nybakat, rostat bröd, och en kopp oboy i min Kräftan-mugg. Hela familjen hade muggar med våra stjärntecken på.

Fredagskul på lågstadiet. Vi gillade att leka gladiatorerna i gymnastiksalen (jag var alltid Blade, Amazon eller programledare haha), eller så lekte vi småstjärnorna där jag garanterat var med och sjöng.

Fredagskvällsrutinen med att duscha, sätta på sig en gosig pyjamas, äta tacos och sedan titta på Jimmie Neutron och Tillbaka till Vintergatan tillsammans med min bror och en skål med ostbågar. Och att sedan sova i en nybäddad säng.

Att vara ute i mormor och morfars sommarstuga vid Långsjön varje sommar. Hela släkten var samlad, vi badade, rodde, fiskade, kastade darts, lekte i skogen, grillade… Det var verkligen livet.

När mamma jobbade kväll/natt och pappa tog med oss ut för att äta pizza. När vi kom hem gav han oss sedan en stor skål med jordnötsringar (mamma lät oss aldrig äta jordnötter för hon trodde vi skulle bli allergiska). Vi berättade aldrig för mamma om våra pizza och jordnötsringars-kvällar med pappa haha.

När man blev bjuden på disco och det fanns jordnötsringar. Då satt jag där i ett hörn och åt hela kvällen, och var världens mest osociala haha. Jag fick ju inte äta det speciellt ofta hemma, så det betydde mycket för mig!

Pussjaga. Hur kul var inte det?! Och ryska posten.

Att fika med mamma på Systrarna Erikssons. Deras chokladbollar och brownies var fantastiska.

Att ta bussen ner på stan själv med vänner, gå och shoppa, och äta fish n chips till lunch på Saffets. Eller nuggets på McDonald’s. Och en milkshake.

När jag hade vattkoppor och min vän hade ett pyjamasparty som jag inte ville missa. Jag smög därför ut ändå och berättade inte för någon att jag hade vattkoppor. Senare den veckan hade nästan alla som varit på pyjamaspartyt fått vattkoppor… Oops…

På vintern när morfar byggde höga skidbackar av snö åt oss i trädgården, och vi tillbringade timmar med att åka pulka och snowboard där.

Alla gånger jag var ute på golfbanan och åkte långfärdsskidor med morfar. Det var så roligt.

När jag tog med mitt marsvin till skolan på djurens dag. Jag bar honom i en korg, och mina klasskompisar älskade honom. Vi matade honom med gräs hela dagen, och han älskade livet minst lika mycket som vi gjorde.

Förskräckelsen när en av mina kaniner smet ur selen och glatt hoppade iväg. Med klumpen i halsen jagade jag henne över gator och genom grannars trädgårdar. Tanken fanns att jag aldrig skulle lyckas fånga in henne, och det var den värsta dagen i mitt liv just där och då. Men jag fick tag i henne tillslut, tack och lov.

Lördagskvällar hos mormor och morfar med kusinerna när våra föräldrar gick ut och festade. Vi drack den där neongröna Hugoläsken och åt korv med bröd. Spelade spel, lekte med lego eller dansade och sjöng till melodifestivalen eller allsång på skansen.

Gillar

Kommentarer