Barn Farm, Foxham

Vi begav oss till Wiltshire direkt efter jag slutat jobbet på fredagseftermiddagen. Vi plockade upp en vän på vägen, och bilade sedan 3h till Foxham, som ligger mitt ute i Wiltshires landsbygd. Vi gjorde även ett stopp på vägen, i Bracknell, för att handla lite mat och alkohol till huset.

Det var roligt att få uppleva en annan del av England. Jag hade inte varit så här långt västerut i landet förut. Ladan som vi bodde i var dessutom magisk. Hade tidigare sett lite bilder, men verkligenheten var ännu bättre.

Första intrycket kunde inte bli mer än “wow”, när man möttes av dessa stora fönster i hallen, som sedan gick ut till ett stort och öppet vardagsrum i mitten av huset. Eftersom det var en ombyggd lada, var takhöjden hög, och det gjorde bara att alla rum kändes ännu större och luftigare.

Köket var större an en hel våning av vår lägenhet, med en stor köksö i mitten, men det jag gillade mest var nog ändå entrén, vardagsrummet och trapporna upp till övervåningen. Ja, trappor i plural. Det fanns nämligen två stycken i det här huset/den här ladan; en som gick upp till två av sovrummen, och en annan som gick upp till ett tredje.

​Sovrummen var också jättefina, och badrummen kändes nya och fräscha. Mastersovrummet låg på nedervåningen, men enligt mig själv så bodde jag och min man i det bästa rummet. På övervåningen, också med ett eget intill-liggande badrum. Det var ganska privat. Det enda negativa med den fantastiska arkitekturen i ladan, var att det var ett stort glasfönster ovanför vår säng. Var lampan tänd i något annat rum på övervåningen, eller i vardagsrummet nedanför, så blev det väldigt ljust inne hos oss.

De hade sparat alla takplintar från orginialladan, vilket var underbart att se i både sovrum och vardagsrum. Taket i vårt sovrum var så högt! Inredningen i hela ladan gick dessutom i en väldigt fin, countryside design. Man kände sig genast hemma här inne.

Det var som om vi var med i Instant Hotel när vi bodde här, och om jag skulle betygsätta det som de gör i programmet, så får huset en stark 10:a. Här inne fanns ALLT, rummen var stora, badrummen väldigt fräscha, och det hade inte snålats med någonting någonstans. Till och med besticken var tunga och kändes “dyra.”

Night’s sleep får en 8:a. Sängen var så bekväm, och jag blev helt förälskad i täcket. Det var så där perfekt tjockt och fluffigt, utan att bli alldeles för tungt eller varmt. Det var lite svårt att somna när andra i huset var uppe och hade lamporna tända, men när jag väl somnade sov jag hela natten utan att vakna. Eller jo, tågrälset gick precis utanför vårt fönster, så vi vaknade när första tåget åkte förbi vid 4 på morgonen. Men det var samtidigt inte något som jag tyckte störde min sömn alldeles för mycket. Täcket och sängen var för bekväma för att jag skulle bry mig.

Läget och lokala attraktioner får… En 4:a? Den här ladan ligger verkligen mitt ute i ingenstans, och det har en viss charm med det. Man skulle kunna åka dit för att endast hänga i ladan och trädgården i några dagar, lätt. Men det finns inget att se eller göra i närheten. För oss var det ju perfekt eftersom den låg endast en 15 minuters körning från kyrkan och bröllopsfesten, men annars hade vi inte valt just det här området. Järnvägsspåret låg dessutom precis utanför huset.

Till sist; value for money. Vi betalde £125 var (vi var 8 st som bodde här) för två nätter, vilket är ett fantastiskt pris för ett sådant fantastiskt hus! Jag ger det en 10:a.

Gillar

Kommentarer