Barhörnan

Eftersom vi inte planerat att fixa något i lägenheten den här månaden, tänkte jag istället passa på att visa en favoritdel i huset; nämligen barskåpet och vår lilla barhörna. Med “passa på” menar jag att det är enklare att fota när vi inte har marsvinen, eftersom deras bur annars brukar stå här på golvet.

Jag fick ett vinställ av min man i julklapp, en stor vinkaraff av mamma i julklapp, samt Baileysglas av pappa, så jag var liksom tvungen att köpa ett skåp och fylla upp det med lite alkohol så fort vi flyttade… Nej, inte riktigt tvungen, eftersom jag önskat mig en barhörna ganska länge nu, och min man likaså. Har alltid tyckt det varit fint och mysigt när andra har det. Så att införskaffa ett barskåp var av hög prioritet.

Jag älskar verkligen det här lilla hörnet av vardagsrummet. Inte bara för att skåpet står där, fullt med fina glas och alkohol haha, utan för att det också passar så bra in med resten av inredningen i rummet. Spegeln, stentapeten, skylten som det står “there’s always time for a glass of wine” på… Det blev så snyggt, och precis som jag ville ha det.

​I vinstället har jag en blanding av rött, vitt och rosevin just nu. Den här flaskan Savignon Blanc är mina vänners favorit, så ser alltid till att ha en sådan flaska hemma. Rödvinsflaskan köpte jag för ganska längesen nu, och kommer nog inte öppna den på ett bra tag heller. Den var lite dyrare, och jag föll för den pga etiketten (med blommorna), samt att vinet är producerat i frankrike där alla mina favoritviner (hittills) kommer ifrån. Vem vet, det kanske är riktigt äckligt, men flaskan ser i alla fall fin och lyxig ut haha.

Har sagt det många gånger förut, men det är så lyxigt att äga sitt egna hem! Visst tvekar man lite i början, eftersom det är väldigt dyrt att köpa en lägenhet/ett hus, men det är så värt det. Känslan av frihet, känslan av att man nått ett stort livsmål, och det extremt roliga i att få inreda allt precis som man vill… Det är så härligt. Är så glad att min man hittade vår pärla när jag var i Sverige, och vi bestämde oss for att slå till fastän jag inte ens sett lägenheten själv. Kunde inte fått en bättre 3:a i London för “endast” 3,5miljoner.

Gillar