Banankaka

Bianca Ingrosso är så underhållande. Jag älskar att titta på hennes Youtube-videos, fastän jag annars inte är någon Youtube-fantast. För en vecka sedan såg jag en video när hon bakade banankaka, och det motiverade mig till att prova på att baka igen. Jag gillar ju inte alls att baka egentligen, eftersom jag inte är någon större sockerfantast. Föredrar att laga (och framförallt äta) en stor, matig middag istället, alla dar i veckan. Men banankaka verkade vara väldigt lätt göra, så jag tänkte att nu kör jag. Nu provar jag igen.

Jag blandade smör, 2 ägg, 4 st mosade bananer, mjöl och bakpulver och formade till en smet. Jag har aldrig socker hemma, och egentligen ska det väl vara socker i precis allting man bakar, man jag hoppade över det. Tänkte att bananerna ju är naturligt söta ändå, och jag gillar att göra något eget av det hela, och inte följa alla recept till punkt och pricka.

På toppen av smeten delade jag sedan en till banan (så kakan bestod av totalt 5 bananer), och bredde ut lite honung uppepå (min egna addering till receptet). Sedan gräddades kakan i ugnen i 40 minuter på 200 grader.

Det färdiga resultatet blev så bra! Jag som inte är ett fan av söta kakor och bakelser, gillade verkligen den här banankakan. Den kändes fräsch och relativt nyttig, då den till största delen innehåller bananer samt inget tillsatt socker (enligt min egna tolkning av receptet i alla fall)! Min man uppskattade den också, och eftersom jag har extremt mycket bakpulver kvar, kommer jag garanterat baka den här många, många fler gånger. Så gott! Jag är stolt över mig själv att det blev så bra.

Gillar

Kommentarer