Bakade frallor med mormor

Min man har tillsammans med ett par vänner bestämt sig för att cykla från England's sydligaste punkt (Land's End) till Skottland's nordligaste punkt (John O'Groats) nästa sommar. Det är en tripp på ca 140 mil, och de ska göra detta på 14 dagar. Jag tycker det är lite väääl långt (de cyklade från Guildford till Land's End för 8 år sedan på 7 dagar, och var så trötta den sista dagen att de fuskade och tog tåget😂), men det är min mans högsta dröm just nu, så han har mitt support.

I lördags gick jag upp tidigt för att göra en fry up / engelsk frukost till honom, med bönor, stekta ägg och trekantig toast. Innan han sedan cyklade iväg för ett 4h träningspass. Själv följde jag moonomens visa citat här ovan, och satte mitt egna mål för dagen. Det blev att baka frallor för första gången!

Mamma skickade hennes recept på frallor till mig för några dagar sedan, så jag valde att följa det. Dock finns det ju ingen färskjäst här i England, så jag provade torrjäst. Hade ingen aning om hur mycket eller hur lite man skulle ha i, men jag gick på känsla och det lyckades bli bra.

Det bästa av allt var inte att resultatet blev SUPER på första försöket, utan det var att jag fick dela detta tillsammans med min mormor. Hon var med mig på telefonen, berättade när degen såg tillräckligt jäst ut, sade till mig när jag skulle flytta över frallorna till ett galler etc. Hon är världens bästa på både matlagning och att baka, så det betydde mycket att vi kunde dela denna stund haha. Fastän det var på telefonen. Jag saknar henne och hoppas vi kan ses snart.

När min man sedan kom hem serverade jag nybakta frallor med sallad, gurka, färdiggrillade kycklingbitar, potatissallad och pastasallad. Det blev en jättegod lunch!

Tycker mina frallor ser ut som söta, små hamburgare haha. Tänker definitivt baka mer bröd! Det här var ju faktiskt inte så svårt! Och doften av nybakat bröd hemma slår ALLT.

Gillar

Kommentarer