Bailey

Namn: Bailey

Smeknamn: Honey

Ålder: 2 (född 24 januari 2018)

Utseende: Brun och vit, strävhårig, med en söt virvel mitt på huvudet. Röda ögon.

Första intrycket av honom: Att han var väldigt lugn och framförallt stor för sin ålder.

Personlighet: Lugn, försiktig och snäll.

Hobbies: ÄTA. Han älskar mat och tar enorma tuggor av allt - dvs, det här är inget marsvin du kan mata i handen utan att bli av med fingrarna. Han är sjukligt glupsk! Han gillar också att sova, springa ute på golvet (speciellt om jag gömt mat någonstans), och han älskar att bli klappad på ryggen.

Tycker inte om: Okända ljud (framförallt musik) samt okända människor. Då kurrar han, håller sig i sitt hus och blir helt stel.

Favoritmat: Det mesta går i, i som sagt väldigt stora tuggor. Men hö och färskt gräs gör honom allra lyckligast.

Ogillar i matväg: Banan tycker han är lite läskigt. Han är inget fan av den mjuka, kladdiga konsistensen.

Hur låter han: Han är ett ganska tyst marsvin som låter sin bror "göra jobbet" - alltså skrika på mig när de vill ha godis eller uppmärksamhet. Men när han är själv ute på golvet eller inne i buren, och någon prasslar med plast, känner han att han måste stå upp för sig själv. Då skriker han det högsta marsvinslätet jag någonsin hört. Han låter mer som ett inbrottslarm och jag får skämmas för grannarna... Kanske därför han för det mesta håller tyst. Han kan inte låta normalt utan det är superhögt eller ingenting alls.

Det som gör honom mest speciell: Att han alltid sträcker på sig, gäspar och lägger sig på sidan när man klappar honom på ryggen. Han älskar verkligen det. När matskålen är tom puttar han dessutom ner den från huset för att fånga min uppmärksamhet. Han påminner också väldigt mycket om mitt marsvin jag hade när jag var liten. På ett bra sätt.

Gillar

Kommentarer