Baia Di Chia

Vi besökte som sagt många stränder i Sardinien. Min favorit var nog faktiskt Poetta, som låg närmast där vi bodde. Dels för att vattnet var så lugnt och klart, dels för att det tvärsöver gatan låg en sjö full med flamingos. Vet inte vad jag gillar med flamingos egentligen. De verkar bara vara riktigt coola och chillade djur. De flesta djuren jagar aktivt för sin mat, medan flamingos bara står där i vattnet och väntar på att maten ska simma förbi dem istället. Vilket härligt liv. Ville gå fram till en som var så där riktigt perfekt rosa, men det blev jag avrådd från haha.
En dag tog vi bilen en timme västerut, och kom fram till en strand som hette Baia Di Chia. Det var en liten strand som låg i en vacker bukt, med klippor på båda sidorna. Här blåste det rejält, vågorna var höga, och det var så vackert. Det känns som om vilken strand du än besöker här i Sardinien, så kommer den garanterat överträffa dina förväntningar.
Det som skiljer Sardiniens stränder mot Toscanas stränder är att det oftast inte finns några beach clubs här. Antar att stränderna är alldeles för många för att det ska kunna vara en beach club på varje strand. Nej, här får man ta med sig egna solstolar, parasoll, handdukar och mat om man blir hungrig. Vi hittade dock en liten kiosk på stranden i Chia.
Liksom i Toscana, så fick jag problem att beställa. De pratar verkligen inte mycket engelska här, och jag pratar noll italienska. Det blir inte lättare av att jag tänker på spanska heller; ett språk som jag faktiskt kan riktigt bra, men som italienarna inte gillar att bli ihopblandade med. Jag valde därför att beställa en "Peach on the Beach", men kom tillbaka till min handduk med en...
... vanlig isté med persikasmak. Jag förstår inte. Namnet på drinken jag ville ha hette ju Peach on the Beach på engelska, ändå förstod de inte, bara glodde surt på mig och rabblade något snabbt på italienska. Kanske att den var slut? I don't know. Det är i alla fall roligt hur de flestas reaktion till att vi pratar engelska är att fortsätta prata på på italienska. Som att vi helt plötsligt skulle förstå bara de pratar mer och snabbare haha. Nej. Note to self är verkligen att plugga lite italienska inför nästa besök i Italien.

Gillar