Baguette, hummus, oliver & ost

Min man är sjuk och jag har haft ont i halsen i helgen, så vi har mest hängt hemma och vilat upp oss inför den sista arbetsveckan på 2019, och hela decenniet! Vi bestämde oss för att inhandla lite goda julostar, och duka upp med lite plockmat.

Det här året har jag verkligen förälskat mig i cola light, och har svårt att gå tillbaka till cola orginal. Men det bästa på vårt uppdukade bord den här gången (förutom osten) var oliverna från Tesco's olivbar. Finns det något godare än marinerade oliver?! Jag tror inte det. Oliver är defintivt mitt favoritsnacks. Jag har börjat äta mer och mer salta popcorn på sistone, men oliver är fortfarande bäst. Gillar också hur man kan ta mozarella och fetaost från olivbaren, och blanda med oliverna. Mmm. Oliver måste vara mitt mest använda ord 2019. 😉

Vi köpte även hummus, och jag skar upp gurka och morötter som vi kunde dippa. Vi åt sedan baguetter och jättegoda Ryvita kex med ost på. Min favorit av de engelska julostarna är fortfarande Wensleydale med tranbär och aprikos. Om det är något jag inte saknar från Sverige så är det faktiskt svenska ostar. Jag tycker de är alldeles för milda. Jag gillar lite fetare cheddarostar, och det har jag alltid gjort. Whiskeycheddarosten (den svarta osten som är populär på det svenska julbordet) har varit min favorit sedan jag var liten.

Jag blir avundsjuk på mig själv när jag ser de här bilderna, och ångrar att jag åt upp alla oliver så fort 😂 Efter vår lilla plockmiddag såg vi nämligen på en film som min bror rekommenderade (Last Breath), och jag åt upp resten av oliverna i burken. En riktigt bra och spännande film (dokumentär) om en dykare som blir fast på havets botten... Det var svårt att andas ibland, men jag rekommenderar alla att se den. Plötsligt känns ditt egna jobb inte så krävande längre, och man får verkligen perspektiv på saker och ting.

Vad mer har jag gjort i helgen? Jo, städat min garderob och lyckats fått ihop ännu ett par kassar som ska skänkas till välgörenhet i januari. Har slagit in paket åt min man (han köpte varsin bok till alla barnen i hans klass, och mitt jobb blev att slå in alla i julpappar) och börjat packa lite smått inför min Sverigevistelse över jul. Det börjar närma sig.

Gillar

Kommentarer