Austria Trend Hotel Rathauspark

Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell i innerstan som hette Austria Trend Hotel Rathauspark. Nära till stadsoperan, nära till stan, och precis bredvid rådhuset och parlamentet (därav namnet). Dessutom låg Sigmund Freud museet endast ett par gator bort, och huset där Freud öpppnade sin första privata klinik låg granne med hotellet.

Nu i efterhand så kändes dock hotellet mer avskiljt än vad jag först trodde det skulle vara när jag bokade. Det var fortfarande en 20 minuters promend in till stan. Det enda negativa jag har att säga om hotellet är väl att läget inte är så centralt som det kanske verkar på hemsidan.

Vårt hotellrum var ett avlångt rum på tredje våningen, med en jättehög takhöjd. Sängen stod i mitten av rummet, badrummet var stort, duschen superbra, och vi hade till och med en liten balkong. Vi trivdes bra där inne. Efter att ha tillbringat en vecka i en fransk villa utan air con, var det verkligen lyx, lyx, lyx att ha air con på rummet. Under vår vistelse i Wien var det nämligen mellan 28-32 grader varmt ute.

Och frukosten var underbar! Alla skålar, tallrikar och glas kom i miniformat, och det var så sött. Det fanns många olika sorters kaffe och juicer att välja på (alla organic, lokalproducerade), gott, färskt bröd, äggröra och bacon, yoghurt och musli, en massa frukt… Mmm, det var en bra start på dagen. Efter att vi dessutom varit i Köpenhamn på ett hotell där det aldrig fanns bord vid frukosten, var det underbart att se att det alltid fanns lediga bord här. Det var en mysig stämning, aldrig kö någonstans, lagom med folk, en fin möblering och bra service.

Bild från hotellets hemsida. Älskade verkligen muslibaren.

Förresten, jag får inte glömma att vi även drack en flaska Schlumberger från hotellrummets minikyl, för att fira vår bröllopsdag.

Något jag verkligen ville göra i Wien var att besöka Schlumbergers vinkällare där de producerar mousserande vin. Något som vi tyvärr inte lyckades med eftersom det var stängt. Istället gick vi runt stan och letade efter barer som sålde det hä​r mycket speciella vinet, men det var inte lätt att hitta det. Så det blev flaskan från minibaren istället.

Kommer jag tillbaka till Wien står Schlumbergers vinkällare och vinprovning högst upp på schemat!

Gillar

Kommentarer