Augusti, summerat

Augusti är över - vilken besvikelse. Vädret har varit oktoberlikt hela månaden, så sommaren regnade verkligen bort och blev kortare än kortast i år. På 10 månader har vi fått totalt en månad av sol och över 17 grader - det hörde jag på BBC news. Jag förstod att det var illa, men jag behövde inte riktigt få det svart på vitt sådär...

Trots vädret har vi gjort det bästa av situationen, och månaden har varit supertrevlig!

* Vi började i Devon med en veckas semester på den engelska landsbygden. Mina höjdpunkter på resan var nog det fantastiska hotellet som vi bodde på - The Park Hotel i Barnstaple - att spela tennis i Ilfracombe och titta på solnedgången i Woolacombe.

* Jag är nu färdigvaccinerad mot covid-19. Jag insåg för några dagar sedan att jag fortfarande har ett litet blåmärke på armen... Jag fick feber efter den andra sprutan av Pfizer, och kände mig rejält bakfull i 24h, men annars var det inte så farligt. Det känns så skönt att vara färdigvaccinerad och ha tillgång till ett vaccin-pass.

* Det blev mer strandhäng. Vi besökte West Wittering Beach med våra vänner, en molnig och blåsig söndag (hade sand i öronen i en vecka efteråt), men vi spelade fotboll, åt fish n chips och hade det riktigt trevligt ändå.

* Våra tennisplaner "renoveras" just nu under sommaren, men jag och min man har hittat nya planer i Wimbledon och Morden som vi spelar på så länge. När jag inte fick spela tennis pga lockdown, insåg jag hur mycket jag älskar det, och sedan dess har vi spelat minst en gång i veckan. Jag älskar också hur vältränad jag blivit, på en annan nivå än tidigare.

* Jag har balanserat jobb och ledighet bra. Det kan vara knepigt att vara gift med en lärare på sommaren. Han har så mycket semester, och jag kan inte mäta mig med det. Ibland har det känts tufft att jobba när han träffar vänner och får sova länge på morgonen, men jag tycker vi lyckats hitta på mycket roligt ändå, samtidigt som jag varit fokuserad på jobb. Vädret har väl också gjort mig mer motiverad till att jobba på. Ösregnar det vill jag inte vara ledig i alla fall. Just idag ska jag faktiskt arbeta en 14-timmars arbetsdag. Blev erbjuden att hjälpa min kollega med hennes projekt för en riktigt bra betald övertid. Det kunde jag inte säga nej till.

* Vi avslutade månaden med att fira 4 år som gifta. Det blev en weekend till vackra Bath. Igen, så bodde vi på ett superfint hotell - Lansdown Grove Hotel - och höjdpunkten på resan (förutom det fina hotellet) var att besöka The Roman Baths, som staden är döpt efter. Att dricka ett glas champagne där var verkligen det bästa sättet vi kunde firat vår årsdag på.

Augusti har varit en fantastisk månad 😊 Ett stort minus för vädret, men ett stort plus för alla resor och upplevelser denna månad. Upplevelser som trots allt väger mycket tyngre än molnen.

Gillar