Att vara gift

Det är så konstigt hur man kan spendera så mycket tid med att planera ett bröllop, för att det sedan helt plötsligt är dags, och ytterligare några dagar senare bara är över. Det går så fort att förvandla saker du sett fram emot till minnen. Vårt bröllop är verkligen ett underbart minne av en dag jag jättegärna skulle vilja uppleva igen. Det var en otrolig känsla att ha alla nära och kära samlade på en och samma plats, under en och samma dag. I alla fall fick vi en liten present igår, så här 2 månader efter vårt bröllop. En gäst spelade in alla middagstal, vilket vi helt glömt bort, men igår fick vi en liten film av honom på ett USB. Det ska bli spännande att titta på den!
Jag får ofta frågan om det “känns” att jag är gift. Vad är egentligen skillnaden på att vara gift och inte gift? För mig och min man är det egentligen ingen skillnad alls, förutom att jag fortfarande tycker det är ovant att se honom med en ring på fingret. För mig är det ju inte lika ovant eftersom jag haft min förlovningsring på mig i två år nu. En eller två ringar på fingret gör inte någon större skillnad. Två månader efter vårt bröllop är alltså allt som vanligt. Kanske för att jag mentalt har varit gift med den här mannen ganska länge. Det är bara underbart att nu också vara gift på papper. Att kunna kalla min bästa vän för även min make och äkta hälft.
Vad som än händer i livet så finns vi alltid där för varandra, det har vi lovat. Vi kan båda hata våra jobb ibland, hata att nästa semester är så långt borta, hata lägenhetsprocessen, hata England… Men när vi tittar på varandra är vi ändå lyckliga i allt det tuffa eftersom vi är tillsammans. Vi har precis lika roligt ihop nu som för 5 år sedan (om inte roligare), och jag hoppas vi har många, många fler roliga år framför oss. Tänk att få skaffa barn med den här mannen om kanske 3-4 år? Vilken dröm. Tills dess fortsätter vi att bara vara, precis som innan vi var gifta. Det är det jag tycker är det finaste och mest speciella med vårt förhållande. Att det är som det alltid varit - alldeles jäkla underbart på alla sätt och vis. Grattis till oss.

Gillar