Att gå utan ringar

I måndags morse vaknade jag upp med ett svullet ringfinger som kliade. Tog av mig ringarna och såg att jag hade fått världens eksem under. Så den här veckan går jag utan mina vigselringar för att fingret ska få läka, och det känns så konstigt. Det är verkligen något som fattas, och jag känner mig helt naken. Kommer på mig själv med att försöka ta på ringarna som inte finns där osv.

Jag trodde man bara fick eksem om ringarna var oäkta (typ nickelallergi), men det är tydligen jättevanligt att få eksem under vigselringar med. Tänk bara på alla gånger du tvättar händerna och inte riktigt kommer åt/tänker på att torka bort vattnet som hamnat under ringarna/mellan ringarna och fingret. Så fort mitt eksem har läkt ska jag bli bättre på att använda handkräm, och lufta fingret mycket oftare, men jag älskar mina ringar och vill samtidigt inte lämna hemmet utan dem. Det känns inte alls rätt.

För övrigt längtar jag till helgen. Ska följa med min svenska vän till ambassaden och rösta (hon ska rösta, jag har redan brevröstat), och sedan hittar vi nog på något kul i centrala London. Ikväll ska jag och min man byta elleverantör. De vi har nu (äckliga British Gas) är skyldiga oss hela £240 pund. Vi har betalat £80 i månaden för elen (över sommaren!) och gått och väntat på att de ska sänka kostnaderna (som de lovat) eftersom vi inte alls använder så mycket. Istället vill de nu höja vår elräkning till £160(!!) i månaden när vår elanvändning ligger på ca £50 i månaden… “Utifall vintern blir dyr för er…” De är så fula. De hoppas att man inte ska checka av hur mycket man faktiskt använt, och att man sedan ska glömma bort hur mycket man egentligen betalat för. Allt för att de ska gå med en så stor vinst som möjligt. Nej tack, nu byter vi till en ärligare och billigare elleverantör.

Gillar

Kommentarer