Atomium

Bredvid Mini Europe fanns Atomium, vilket vi också valde att besöka. Det är en hög byggnad föreställande en järnkristall (gjord av 9st atomer) med bland annat en restaurang och utsiksplats högst upp.

Det kändes som något vi borde besöka när vi var där, fastän vi aldrig hört talas om det förut haha. Hade byggnaden något med vetenskap att göra, eller var det bara ett stort arktitektoniskt konstverk? We didn’t know. Nu vet vi att det är ett konstverk, och att det inte har något att göra med den första atomen eller den första järnkristallen eller något liknande som vi först trodde.

Inne i järnkristallen fanns det trappor, rulltrappor, samt en hiss som tog oss upp till den högsta atomen. Vi valde att åka upp till utsiktsplatsen först innan vi gick runt i de andra atomerna.

Bilden ovan visar utsikten norrut, och bilden under visar utsikten söderut, över Bryssel.

Jag blev kär i Bryssel som stad. Hade knappt några förväntingar innan (känner ingen som varit i Bryssel förut, så har varken hört bra eller dåliga rykten om staden), men stadskärnan var underbar. Som en härlig blandning av Paris och Prag.

Som sagt kunde man gå till de andra atomerna i Atomium med hjälp av trappor och rulltrappor. I en av de långa rulltrapporna hade de en häftig ljusshow.

I atomerna var det sedan som ett museum, där man kunde läsa om hur konstverket byggdes etc. Det bästa enligt mig var dock den högsta atomen och utsiktsplatsen. Häftigt att vi varit där!

Gillar