Arundel Castle

Vi var trötta på söndagen men lyckades ändå med ett pit stop på vägen hem. Vi stannade nämligen i Arundel på eftermiddagen och besökte det kända slottet Arundel Castle.
När jag bodde i Portsmouth och tog tåget mellan London och Portsmouth kommer jag så väl ihåg det stora, fina slottet man passerade på vägen, mitt ute i ingenstans, högt uppe på ett berg. Sa alltid att jag ville dit någon gång, och nu har jag varit där.
När vi kom dit fick vi välja vilka biljetter vi ville ha. Det fanns biljetter för att endast besöka gårdarna utomhus, biljetter för en del av slottet, samt biljetter för hela slottet. Vi valde biljetterna som täckte delar av slottet (typ allt förutom sovrummen högst upp i tornen). Kände att vi var lite för trötta för att vara där i mer än ett par timmar.
Det var riktigt stort och mycket att se. Vi började med att gå inne i slottet, och det var så vackert. Tyvärr var det fotoförbud, men det var verkligen sååå fint. Matsalen och biblioteket var mina favoritrum. Matsalen var väldigt ljus (allt gick i vitt sammet) med ett superstort skåp i hörnet innehållande en massa guldtallrikar, bägare, bestick... Biblioteket var också stort, på två våningar, och alla inredningsdetaljer gick helt i rött sammet. Det var riktigt häftigt att se alla gamla böcker och jordglober och jag tror det var där vi tillbringade mest tid.
Undrar hur mycket alla möbler och allt guld vi såg egentligen var värt. Det var nämligen väldigt många vakter (typ en i varje rum) som alltid tittade på oss. Det var nog det sämsta, man kände sig så bevakad. Efter rundturen inne i slottet fick vi fika i deras café (ingick i biljetten vi köpte). Vi delade på en banankaka innan vi gick ut och vidare för att besöka slottets alla gårdar. De hade även en restaurang där inne om man ville äta en riktig lunch; det var som sagt ganska stort.
Utomhus gick vi runt i rosträdgården, ruinerna, växthuset och allt var det var. Det var ett riktigt stort område och kanske lite mycket att gå runt för oss som var väldigt trötta haha, men det var samtidigt intressant att se så mycket vi bara orkade. Vi gick även in i ett närliggande kapell, vilket visade sig vara en begravningsplats för folk som tidigare bott i slottet. Intressant med alla kistor och att det faktiskt ligger folk begravda där i. Jag är inte så intresserad eller insatt i vem som är vem och hur “betydande” de var. Jag är mer intresserad av vintage-stilen, inredningen och att se hur gammalt men bra bevarat allting är.
Vi tog självklart en massa bilder (där vi fick ta bilder), och efter lite mer än 2h bestämde vi oss för att fortsätta hemåt. På vägen hem åkte vi förbi en chardonnay factory, en pumpkin patch och en rabbit patch (!), men min man ville inte stanna nåt mer haha. Det var skönt att komma hem och vila på kvällen. Speciellt för mig som inte är lika lyckligt lottad och har semester den här veckan. Jag krigar mig igenom dessa helvetesveckor innan jul.
I alla fall kan jag verkligen rekommendera Arundel Castle om man vill ta sig ut på den engelska landsbyggden. Det var väldigt vackert, och det fanns mycket att se både i och utanför slottet. Vi har haft en väldigt rolig helg och det är jag glad fö​r. Äntligen mår jag bättre efter att ha haft influensa i nä​stan en må​nad.

Gillar