Årslistan 2020

Jag vet att det är ett nytt år nu, och att vi ska blicka framåt, men jag kunde inte motstå att göra den här listan först.

Gjorde du något 2020 som du aldrig gjort förut? Jag arbetade hemifrån med en rad nya projekt. Jag upplevde en total lockdown av samhället. Jag var på min första staycation och semestrade i Cornwall. Jag bar munskydd för första gången. Jag fick mer planer än någonsin inställda. Världen förändrades.

Vad var din största framgång under 2020? Definitivt mitt jobb. Jag jobbade hårt men trivdes bra med att arbeta hemifrån, och i slutet av året fick jag ut en stor bonus.

Och på ett personligt plan?

Att jag varit väldigt positiv och fokuserat på vad jag kan göra för stunden. Fastän jag älskar planering så har jag lyckats vara flexibel och i nuet. Jag har inte låtit lockdown tära på min mentala styrka, utan hela tiden försökt hitta på saker jag kan ägna mig åt för att få allt att kännas mindre meningslöst.

Vilka platser besökte du?

Sverige, Cornwall, Windsor. Men mest var jag hemma, hemma, hemma.

Bästa dagen på året?

Oj, det går inte att välja mellan att ha mina föräldrar här i mars, besöka dem i juli eller firandet av min födelsedag.

Vad gjorde du på midsommar?

Jag firar inte midsommar.

Vilken var den bästa festen?

Min och min mans nyårsfest i lockdown för en vecka sedan. Han och jag, dansandes till musik från 2009 i vardagsrummet, drickandes prosecco. Det var så vi ringade in det nya året.

Bästa köpet?

Min nya GHD Soft Curl locktång. Beroende av lockat hår just nu.

Bästa matupplevelsen?

Jag blev så positivt överraskad att jag gillade cream tea i Cornwall! Det var magiskt gott. Mammas och pappas grillning i somras var också bäst. Och när det kommer till takeaway: ge mig japanskt och Kokoro tack!

2020-stilen?

Stickade tröjor och leggings eller tracksuits. Bekvämt, bekvämt, bekvämt. Mycket Michael Kors, Hugo Boss och Tommy Hilfiger.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Min man och mina marsvin gjorde mig glad varje dag.

Och ledsen?

Alla inställda planer. Saknaden efter familj, vänner och ett normalt, obegränsat liv.

Var du gladare eller ledsnare i år än tidigare år? Året har varit lite som en berg-och-dalbana, så jag måste svara både och.

Något oväntat som hände?

Covid-19. Två personer i min närhet gick bort.

Vad önskar du att du gjort mer?

Kunnat träffa familj och vänner mycket, mycket mer. Samt kunnat rest utomlands. Vi skulle ju till Kalifornien och tillbaka till den Franska Rivieran. Det skulle ju också bli en ny tradition att min familj firade nyår här med oss varje år.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Stressat och deppat över situationen.

Årets låtar?

Jag har inte lyssnat mycket på musik alls, och speciellt inte på ny musik. Däremot lyssnar jag på podcasts. Min favorit är Just B med Bethenny Frankel.

Favoritserie?

Vi har tittat på så många... I slutet av året har det definitivt varit Suits.

Bästa filmen?

Vi har inte sett så mycket nya filmer... Men kollat om gamla klassiker som typ Grease, The Sound of Music, Casablanca, The Notebook och The Holiday.

Vad gjorde du på din födelsedag?

Jag firade min födelsedag typ 6 eller 7 gånger! Juli var väl månaden där allt var som bäst i 2020. Jag brunchade med en vän, åt på restaurang med min man, solade, grillade med familjen hemma i Sverige... Åh, den var härlig.

Är det något du saknat 2020 som du vill ha mer av 2021?

Självklart mer tid med nära och kära i verkligheten. Att inte bara behöva umgås över telefonen. Och frihet - att kunna gå på stan, resa, göra vad jag vill när jag vill.

Nyårslöfte?

Lev i nuet, men ta vara på möjligheter när de uppstår. "Gör det idag, imorgon kan det vara förbjudet."

Högsta önskan just nu?

Att vi blir av med dessa restriktioner i mars. Att livet kan börja återgå till det normala. Att resor blir möjliga igen, och att folk såklart följer restriktionerna tills dess.

Gillar

Kommentarer