Archibald City Hotel

Som jag nämnde tidigare, bodde vi på ett hotell som heter Archibald City. Det ligger på en stor gata som heter Zitna, mitt i centrala Prag (New Town). Jag valde det eftersom det var 4-stjärnigt, New York-inspirerat, mordernt, nära till allting, samtidigt som det inte var så dyrt (ingenting är väl dyrt i Prag egentligen). Vi betalade £387 för 3 nätter, typ 4000kr.

Jag gillar att ha det bekvämt när jag resar. Jag är inte en backpacker som kan bo på hostels och dela rum med 15 andra jag inte känner... Det känns varken säkert eller särskilt lockande. Min chef var i LA och Las Vegas över jul och nyår. Han sov bara på hostels, flygplatser, till och med på bussar och busshållsplatser. Jag skulle aldrig kunna göra det. Jag kan ju inte ens somna på ett flygplan. Bara tanken att mina saker är utan uppsikt...

Archibald City var verkligen bekvämt. Det är precis det ordet jag skulle använda för att beskriva hotellet. Jätteskön säng, varma rum, mini-bar, rent badrum med en härlig dusch, samt buffefrukost på morgonen mellan 7-10.30 alla dagar förutom nyårsdagen. Då var det frukost mellan 8-11.30 istället, och det var ju perfekt. Det fanns också väldigt mycket att välja på vid frukostbuffen. Det enda negativa var att det alltid tog slut på tallrikar och skålar. Kanske för att jag och min fästman alltid åt frukost så sent, men för ett 4-stjärnigt hotell kunde dem väl investera i lite fler tallrikar och skålar?

Vi hade också te och kaffe på rummet. Jag fick lov att prova på Tjeckiskt grönt te med citron. Det var väldigt gott. Vi fick också en champagneflaska på nyårsaftonen. Min fästman tog ett glas och jag drack upp resten haha,. Han gillar inte champagne så mycket. Jag däremot älskar det! Kanske därför jag vann glow golfen? Jag bestod av 50% champagne!

Mellan 12-4 på dagarna serverades det även snacks och dryck i hotellrestaurangen (som också ingick i priset). Eftersom vi var ute väldigt mycket på dagarna, så var det bara sista dagen vi lyckades ta del av detta, då vi väntade på taxin till flygplatsen. Vi drack varm choklad (min fästman kaffe), och åt tjeckiska donuts.

Ett mycket bra hotell, precis i min smak. Rekommenderar det verkligen! Vi fick till och med välja rum (med utsikt mot gatan eller deras courtyard). Min fästman ville ha ett rum mot gatan så vi skulle se mer. Jag trodde det skulle bli mer oljud då, men vi sov som stockar och hörde ingenting av trafiken nedanför.

Gillar