April, summerat

GÖR DET IDAG, IMORGON KAN DET VARA FÖRBJUDET - har varit mottot den här månaden när samhället börjat öppna upp lite. Jag hängde inte på låset till tennisplanerna den 29e mars, eftersom jag jobbade. Var heller inte ute och shoppade eller åt en restaurangmiddag utomhus den 12e april, eftersom jag jobbade. Om några år när någon frågar vad man gjorde p�� dessa historiska dagar av frihet, så kommer jag vara den tråkiga som alltid jobbade 😂 MEN lördagen den 17e april var det äntligen min tur att träffa vänner, i East London, på en rooftop, där vi spelade minigolf och åt hamburgare. Och helgen efter träffade vi fler vänner på en pub här i närheten.

* Påsken kom hit, och jag och min man fick en trevlig långhelg tillsammans. Vi lagade en svenskengelsk påskmiddag, och restriktionerna lättade äntligen lite så vi kunde spela tennis samt grilla hos svärföräldrarna på min mans brors födelsedag. Vi gick också runt i Wimbledon Village, köpte med oss lunch från the farmer's market och åt på Wimbledon Common i solen.

* När restriktionerna lättade, blev det även möjligt för mig att börja arbeta från kontoret en dag i veckan igen. Det har faktiskt varit härligt att vakna upp på tisdagarna och känna att man behöver vara någonstans, annanstans än hemma liksom, och att kunna träffa några kollegor face to face. Jag arbetar väldigt bra hemma, men det är samtidigt härligt med en change of scenery. Jag tror man behöver lite variation i en annars rätt enformig vardag.

* Vädret nådde äntligen 12-16 grader i slutet av april. Men i början av månaden snöade det, samtidigt som blommorna på körsbärsträden slog ut, och naturen andades förvirring. Jag trodde den riktiga våren aldrig skulle komma där ett tag, men nu när den gjort det känns allt så mycket lättare. De flesta träden har nu åtminstone gröna knoppar.

* Till sist gick jag till frisören, blekte utväxten och klippte av många centimeter av håret. April blev därför ett mycket efterlängtat avbrott i den långa lockdownen, och en bra start på våren. Det känns som om vi går mot mycket ljusare tider, och jag hoppas det är mer än bara en känsla.

Gillar

Kommentarer