Aperol Spritz

Not gonna lie; våra kvällar i Wien blev inte så långa. Eftersom vi snittade 24000 steg om dagen, var det ganska skönt att komma tillbaka till hotellet vid 21:00, ta en dusch och hoppa i sängs. Jag har därför inte mycket att säga om Wien’s nattliv, förutom att vi bodde precis vid Wien’s filmfestival. Varje kväll visades det film och konserter på storbildstv, och bredvid fanns de mysigaste små barerna och street food-haken. Vi hängde där båda kvällarna.

Aperol Spritz-baren blev genast vart favoritställe. Här fanns till och med solstolar och en fejkstrand. Jag, som föredrar ren prosecco, ville ändå bara tillbaka dit och dricka en till Aperol Spritz. Och en till. Det var goda drinkar, och atmosfären gjorde också jättemycket. Att sitta här och ta en drink i solnedgången var underbart.

Vi provade även på lite street food, och de vietnamesiska vårrullarna var fantastiska. Jag önskar vi hade haft fler kvällar här vid filmfestivalen. Då kunde vi provat på ännu mer mat, fler drinkar och hunnit med att sett en hel film också. Hur trevligt är det liksom inte med utebio en varm kväll?!

Jag gick uppför röda matten vid Cannes filmfestival för ett par veckor sedan, och hamnade sedan här, mitt i Wien’s filmfestival istället ;)

Gillar

Kommentarer