Any room is an office

Hej första april, och välkommen hem till mitt hemmakontor, som idag befinner sig i sovrummet med laptopen vilande på fönsterbrädan och den värmande solen i ansiktet. Jag sitter för det mesta i vardagsrummet och jobbar vid middagsbordet (medan min man arbetar från gästrummet), men imorse kunde jag inte motstå solen som sken in genom det stora sovrumsfönstret.

Hela jag värmdes upp och blev fylld av energi. Att jobba i solen fungerar bättre än att dricka en kopp kaffe. Jag lovar. 😉

Kan inte hjälpa det, men jag känner mig lite skyldig av att jag arbetar så här pass bra hemifrån. Min motivation är på topp och jag gillar att vakna upp på morgonen och inte känna någon stress över att behöva göra sig redo och gå hemifrån vid en viss tidpunkt. Jag är ju ingen morgonmänniska, så att slippa gå upp tidigt gör verkligen hela min dag.

Jag känner mig skyldig att jag inte saknar kontoret överhuvudtaget, och tycker telefonsamtal och whatsappkonversationer med kollegorna räcker. Och främst känner jag mig skyldig att jag trivs så här bra när många i landet inte längre har ett arbete att gå till. Inte längre har samma möjlighet som jag att fortfarande kunna tjäna pengar varje dag.

Samtidigt som jag känner av lite skuldkänslor vill jag också njuta av den här tiden och att jag mår bra. Att arbeta hemifrån passar mig, och jag vill fokusera på att göra ett bra jobb och ta hand om mig själv. Precis när jag skrev det började det rinna näsblod... Det kanske är karma för att jag upplever situationen vi befinner oss i just nu alldeles för harmonisk? Men vad ska man göra då? Man måste försöka se allt från den ljusa sidan just nu, och det är så mycket lättare att göra det när man sitter vid ett soligt fönster 😉

Gillar

Kommentarer