Antibes

Den här veckan bor vi precis utanför Antibes på franska rivieran. Huset vi bor i är fint, och har en härlig pool. Dock finns det ingen air conditioning vilket var en pina den första natten. Jag tror inte någon lyckades sova mer än ett par timmar den natten.
Men det blev bättre; det blev svalare ute och vi blev vana vid värmen. Nu sover jag riktigt bra, fastän sängen är hård och kuddarna för mjuka för min smak. Dessutom är det lite svårt att leva så många i samma hus - att leva så tätt inpå svärfamiljen. Thank God för att jag och min man har vår egna hyrbil. Allt som allt trivs jag väldigt bra här i Frankrike, och det har varit en härlig semester hittills! Vi har gjort och sett väldigt mycket av rivieran.
Antibes är en väldigt vacker stad. Med mysiga gränder, fina restauranger och en fantastisk utsikt över medelhavet. Vi tillbringade den första dagen här med att bara utforska Antibes stadskärna + stränder.
Jag älskar de smala, vackra gränderna. Så typiskt "medelhavet ". Första dagen fick jag påminna mig själv om att jag var i Frankrike och inte i Toscana. Nu har det äntligen blivit en vana att säga bonjour, merci osv.
Livet vid havet är för underbart, och den franska rivieran har verkligen imponerat på mig. Skillnaden mot Spanien och Italien tycker jag är att allt är mer som "hemma" här. Människorna är effektiva (det går snabbt att köa eller att beställa mat), lunch och middag äts på tider vi är vana vid (siesta existerar inte osv). Frankrike är Englands grannar på ett sätt, och det märks.

Gillar

Kommentarer