Andra årsdagen

Vår andra bröllopsdag infaller på måndag den 26:e augusti, och vi kommer då befinna oss i Wien. Som med allt annat här i livet, känns två år både som en evighet och som ingen tid alls på samma gång. Jag har varit tillsammans med min man en fjärdedel av mitt liv, och det är konstigt att tänka att han inte alltid funnits där, samtidigt som en fjärdedel också är ganska mycket.

Den här helgen firar vi alltså pappersbröllop, och vi har valt att göra det i Wien. Eller rättare sagt, jag har valt det, eftersom resan är min årspresent till min man. Han får ett boardingkort (resa + hotell) av mig, och det ska bli spännande att se vad han har hittat på till mig. Vi vill följa traditionen så länge vi bara kan; att i år köpa något till den andre som antingen består av papper eller relaterar till papper på något vis.

Vi har tittat tillbaka på några bilder från 6 år sedan (se ovan och under). Vi var på semester i Corfu tillsammans, och min man såg såååå ung ut (själv tycker jag att jag ser likadan ut nu som då…). Min man var clean shaven, vilket jag älskade då. Nu föredrar jag stubb alla dar i veckan. Han hade också noll klädstil. Klädde sig i alldeles för färgglada shorts och toppar, vilket jag också gjorde.

Det är något fint med att vi varit tillsammans så länge. Något väldigt fint med att kunna utvecklas tillsammans, och se vilka framsteg vi gjort genom åren. Han klär sig nu väldigt snyggt och stilrent. Vi älskar märkeskläder och sätter kvalité framför kvantitet. Vi har tagit oss uppåt i karriären, lärt oss vad vi tycker om, vilka vi är och vilka vi vill vara. Brytit oss loss från våra föräldrar som vi nu insett lever helt andra liv än vad vi gör, och kommer göra när vi blir äldre. Fastän det bara är vi två (+ 2 marsvin), har vi skapat mer än ett förhållande. Vi har skapat en familj. Vi har skapat en livsstil som vi mer än trivs med, ett hem, en kärlek och en vänskap som består.

Jag älskar min man, min bästa vän, min livskamrat, och jag ser fram emot att få fira vår andra bröllopsdag tillsammans i ett nytt land, i en ny stad. Vi har haft många fina stunder tillsammans, men jag hoppas också på många, många fler. Att vi kanske tittar tillbaka på just den här dagen, 6 år framåt i tiden, och igen ser alla framsteg vi gjort sedan dess (idag). Jag vet – alltså är tvärsäker – på att jag vill vara gift med den här underbara mannen så länge jag lever <3

Gillar