Andas in det positiva och ut det negativa

Årets tuffaste och tråkigaste vecka har definitivt varit denna här. Jag har helt tappat arbetsmotivationen, sökt nya jobb och mått dåligt när jag fått ett nej. Karriärsmässigt tycker jag att jag står stilla, min vinterhy är hemskt torr och fet på samma gång, och det gula håret fortsätter att falla av i mängder. Jag får dra loss stora tussar ur min kam varje gång jag kammar håret. Vill vara hemma mer, skratta, sitta i solen, ta hand om mig själv, dricka vin. Jobba mindre men tjäna mer pengar. Köpa dyra märkeskläder och designermöbler bara för att jag kan. Resa till solen och vara borta i flera månader, samtidigt som pengarna fortsätter att rulla in.

Min man kör på dry January, och jag har endast druckit cider sedan nyår. Men nu saknar jag verkligen vin och tänker bryta trendan och öppna en flaska rött ikväll. Det ska bli min vändpunkt. Från och med nu ska jag fokusera på det positiva i mitt liv igen och må riktigt bra. Jag tror starkt på att man behöver ventilera ibland och gräva upp det negativa man tänker på/känner till ytan för att kunna bearbeta det. Man ska inte gå runt och låtsas att man hela tiden mår bra och att alla dagar är perfekta. Det är bättre att säga till sig själv att man haft en skitvecka, är missnöjd med det här och det här, och så kan man acceptera läget, ändra på lite saker och gå vidare.

På det positiva går det väldigt bra för mina nära och kära runt omkring mig just nu. Det glädjer mitt hjärta något otroligt. Min bror har bott i Arboga sen efter nyår och jobbat på sitt Gesällprov, och idag blev han äntligen en fullbetald målare! Han har jobbat 14h per dag i två veckor, och förtjänar verkligen det här. Samtidigt har min man en intervju idag på sitt jobb, och jag hoppas det går superbra så han också blir befordrad. Nu tjänar han 100,000kr mer än mig om året, till skillnad för två år sedan då jag tjänade mer än honom. Det är ingen tävling, men han är duktig, karriärsdriven och lockar hela tiden till sig nya möjligheter medan jag står still. Jag söker, men hittar inga nya möjligheter och det är oerhört frustrerande. Men alla har vi vår tid, och min tid just nu handlar om att leva ut mina inredningsdrömmar vilket jag är så lycklig över!

Gillar