Andas för arkitektur, design & inredning

Vardagen är fortsatt märklig och situationer kan plötsligt ändras. Nu har en av mina kollegor fått gått på furlough leave, vilket betyder att mitt företag inte längre har råd att betala hennes lön/hon inte har tillräckligt mycket arbete att göra hemifrån. Staten går istället in och betalar 80% av hennes lön tills det att hon kan komma tillbaka till jobbet. Tills det att vi alla kan återgå till den normala vardagen.

Jag har en känsla av att fler av oss kommer få lov att gå på furlough leave snart. Många av mina klienter gör redan det, och det börjar bli svårare att få in ny information vi kan arbeta med, samt pengar till företaget. Jag uppskattar därför varje arbetsdag just nu på en helt annan nivå, då jag vet att det kan bli min sista på ett tag i princip vilken dag som helst. Jag har beräknat att jag kan fortsätta jobba hemifrån i ett par veckor till med det arbetet jag har till hands, men det beror ju också på om mina klienter kan fortsätta betala. Så fort de inte kan det måste vi naturligtvis stänga ner projekten. Så situationen ändras hela tiden och det är minst sagt en underlig vardag vi befinner oss i.

Fördelen med att ha mycket tid (jag gillar ju att titta på det positiva i varje situation) är att man söker sig "inåt" i sig själv mer och man kommer underfund med vad som verkligen gör en lycklig. Jag har tittat närmre på hur jag spenderar min tid under lockdown. För fastän det ibland känns som om man inte har något val när man bara är "inlåst" hemma, så har man ju faktiskt alltid flera val. Jag jobbar (så länge jag kan) med arkitektur, design och facilities management. Det är riktigt mysigt att arbeta hemifrån - det tycker jag fortfarande. Jag får mycket gjort och jag är fortsatt intresserad av det jag håller på med om dagarna. När jag är ledig har jag sedan spelat mycket The Sims 4; alltså bygger jag och designar fler hus... Jag andas verkligen arkitektur, design och inredning just nu, och efter det här är över kan jag garanterat säga att det är mitt största intresse. När jag har all tid i världen har det ju visat sig att jag lägger mitt fokus på just det.

På ett personligt plan är jag duktig på att njuta av det lilla i livet just nu, trots all misär runt om i världen. Ingenting blir ju bättre för att man oroar sig, varken för ekonomin, eller för hälsan.

Idag har jag njutit av ett grönt te break med en chocolate chip muffin. En långpromenad. Ett telefonsamtal med en vän. Och såklart arbetet jag gör inom byggnads och arkitekturbranschen, som jag verkligen är intresserad av och som förgyller mina vardagar just nu. Det är skönt att fortfarande få känna sig viktig och kunna bidra med sin del mot en hållbar världsekonomi i framtiden. Jag jobbar på. Så länge det går.

Gillar