Alla Hjärtans Dagar

Om en vecka är det Alla Hjärtans dag. Jag vet att det bara är en vanlig dag som butiker och restauranger utnyttjar för att tjäna massvis med pengar. Specielt finare restauranger, där deras romantiska Alla Hjärtans Dags-menyer egentligen bara består av en portion som ska delas på två personer. Hur mycket pengar tjänar de inte där liksom? Ändå gillar jag det. Att dela på några glas Champagne, dela på förätten, huvudrätten, efterrätten… Det är som sagt riktigt romantiskt och mysigt.

Förra året bjöd min man ut mig till Buenos Aires Steakhouse i Wimbledon. En jättemysig argentisk restaurang med en spännande Alla Hjärtans Dag-meny och väldigt god mat. Dock var det lite för små portioner för oss, så vi bestämde oss för att gå tillbaka dit när min man fyllde år och beställa en stor huvudrätt var istället haha.

Året innan dess bjöd jag ut min man till Brasserie Vacherin, där vi också delade på Champagne, huvudrätt och efterrätt (tror det var separata förrätter). Också det var väldigt mysigt och speciellt, och det är inte så ofta vi går till franska restauranger. Kommer ihåg att vi delade på en mör köttbit med bearnaisesås till. Det var perfekt.

Året innan dess bestämde vi oss för att fira Alla Hjärtans Dag i sista sekund och fick ett bord på en mexikanskt restaurang i Wimbledon (Chimichanga), där vi drack en tvåliters cocktail och åt Nachos och enchiladas. Det var också mysigt och annorlunda! Året innan dess blev det middag på Zizzi’s i Portsmouth och sedan utgång med vänner.

Min poäng är att visst ska man visa varandra kärlek varje dag på året, men det är just den här Alla Hjärtans Dags-menyn som lockat oss alla år. Den menyn man inte riktigt kan få ta del av alla andra dagar på året. I år tänkte jag först bjuda ut min man till en restaurang som heter Gazette i Balham, men sedan tänkte vi om. Vi har som sagt fallit för frestelsen att boka bord någonstans ganska dyrt varje år, och det har passat oss då, men i år har vi börjat året med stora utgifter. Vi har ett mysigt litet hem nu, så varför inte dra nytta av det?

I år ska vi därför inte fira Alla Hjärtans Dag ute på en restaurang, utan laga mat hemma istället. Vi tänker typ en god stek, potatisklyftor, bearnaisesås, någon förrätt, efterrätt och vin. Tror det blir riktigt mysigt och bra! Det är ju roligt att variera sig, och så kan vi inte klaga på för små portioner haha. Fastän Alla Hjärtans Dag inte är en riktig helgdag, tycker jag det är roligt att i alla fall göra något speciellt då som man inte gör varje dag. Det bryter upp vardagen lite, speciellt när den 14:e infaller på en veckodag.

Gillar