Alla Hjärtans Dag

Min fästman hämtade upp mig från jobbet i tisdags och körde mig till en hemlig plats för en Alla Hjärtans Dag middag. Verkligen supersött av honom! Än en gång har han bevisat att han är bäst, och att jag är väldigt lyckligt lottad.

Jag kände på mig redan när vi svängde höger ut från mitt jobb istället för vänster, att vi var på väg mot Wimbledon. Och jag hade rätt! Jag älskar Wimbledon och deras utbud av mysiga restauranger. Har besökt många, men det finns fortfarande fler obesökta på min lista.

När vi sedan hade parkerat bilen och gick förbi stationen och fortsatte norrut, fick jag känslan att vi var på väg till Buenos Aires; ett argentiskt steakhouse vi båda pratat om förrut. Och jag hade rätt igen! Vilken mysig restaurang det var. Helt i min stil. Det var väldigt litet men verkligen sååå mysigt och bra service. Det kunde dock inte slå sällskapet; min underbara fästman! Hur fin var han inte när han hämtade upp mig, nyklippt i finaste skjortan och de bruna Bugatti-skorna jag älskar? Han hade verkligen gjort en fin effort.

Det var guld värt att bli hämtad från jobbet för att direkt efteråt äta en 3-rätters middag på en fin restaurang. Så skulle man ha det varje dag! Snacka om att arbetsmotivation skulle vara på topp då haha.

När vi anlände till Buenos Aires fick vi direkt ett glas prosecco som nog aldrig smakat så gott förrut. De hade en bestämd Alla Hjärtans dag meny vi åt utav, men vi fick välja bland fyra förätter. Jag valde empenadas (är säker på att jag hört talas om det förrut, men kunde inte sätta fingret på exakt vad det var). Det visade sig vara piroger-liknande och supergoda. Min fästman beställde argentinsk smältost, sedan bytte vi tallrik efter vi ätit halva rätten, som vi alltid gör. Tror aldrig jag gått på restaurang och endast ätit EN förrätt; vi byter alltid halvvägs så man får smaka på allt.

Till huvudrätt fick vi en rib-eye steak att dela på. Det var potatisgratäng till, grean beans och en jättegod sås/marinad till köttet. Köttet var sååå mört och gott, men vi hade önskat lite mer potatisgratäng till. Vi kunde gärna ätit lite mer. Jag hade inte ätit en ordentlig lunch, eftersom jag bytte kontor och flyttade hela dagen, så jag hade definitivt kunnat ätit hela den här portionen själv haha.

Till efterätt fick vi dela på en tårtbit, som också smakade över förväntan gott. Vi fick dessutom välja glass eller grädde till, och eftersom jag är en "grädd-tjej" och min fästman är en "glass-pojke", så fick vi in båda. Igen; vi skulle kunnat äta en tårtbit till bredvid, så det enda negativa med maten var att det var ganska lite för två personer. Servicen var dock bra och maten smakade perfekt. Dessutom fick jag också en röd ros när vi gick därifrån. Vi kommer definitivt tillbaka, men äter nog en varsin huvudrätt då. I alla fall, så hade jag verkligen en perfekt kväll och kunde inte fått en bättre bra start på semestern!

Gillar

Kommentarer