Al Verde

Fredagskvällen tillbringades på den mysiga restaurangen Al Verde, som endast ligger en 10mins promenad från där vi bor. Min kollega har tjatat på mig att jag måste dit ganska länge, eftersom jag bor så himla nära, men det har aldrig blivit så. Förrän igår. Det är alldeles för lätt ibland att frånse allt vi har precis runt hörnet. Tänker att vi bor i ett litet område med mest pensionärer, men det finns riktigt bra restauranger och cafér här i "byn" som vi borde besöka mycket oftare.

Jag började med ett glas Prosecco medan min fästman tog ett glas rött. Egentligen skulle jag ätit här med min stylist, men eftersom hon är magsjuk blev det andra planer; en jättetrevlig date night med min fästman! Det känns som vi båda har så mycket att stå i just nu, så vi värdesätter verkligen dessa stunder då vi kan umgås och lyxa till det lite. Om en vecka går min fästman på semester i två veckor och jag ser verkligen fram emot det. Att slippa städa och laga mat helt själv varenda vecka är drömmen just nu.

Till förätt beställde jag in calamari med remouladsås medan min fästman åt skaldjur med senapssås. Sedan blev det en stor kycklingfilé till huvudrätt, toppat med skinka, ost och tomatsås. Det var verkligen supergott, som att äta en pizza utan degen haha! Min fästman beställde kalvstek med svampsås, så vi fick också en skål med stekt potatis, broccoli och green beans att dela på till. Jag bara älskar italiensk mat, och den här restaurangen levde verkligen upp till förväntningarna. Urmysigt ställe (det var ganska litet), med bra service.

Till efterätt blev det sen en... Jag kommer inte ihåg vad det hette men det var vaniljglass täckt med ett hårt, vitt chokladtäcke. Och en jordgubbe uppepå. Riktigt gott! Min fästman åt deras chokladkaka, men jag var sugen på att prova något nytt, lite annorlunda. Gud vilken god middag det var, vi ska definitivt gå tillbaka hit! Speciellt när det ligger så himla nära.

Drack alldeles för mycket Prosecco till, men det var jag värd. Annars brukar det bara bli ett glas eftersom min fästman bara kan dricka ett glas om han kör. Tråkigt att dricka ensam haha, men nu hade vi ju promenerat hit och vi båda kunde dricka huuur mycket vi ville haha. Idag är han på universitetet igen, men det är sista gången på ett bra tag! Yayy, vill ha honom hemma på lördagar så han kan hjälpa mig städa haha.

Gillar