Äggkoppar

Efter att ha pratat med en vän och analyserat våra inredningsstilar, har jag insett att jag gillar neutrala, mörka toner i hemmet (som är ganska inne just nu), men samtidigt inte gillar den alltför moderna stilen. Minimalistiskt är vackert, men jag trivs inte när väggarna blir alltför tomma, eller när sofforna saknar kuddar.

Jag är inte heller rädd för att bryta av inredningen med mönster. Allt behöver inte vara enfärgat. Och jag gillar att blanda det nya med det gamla; speciellt om det gamla bär på speciella minnen för mig, och därför har en större betydelse.

Dessa äggkoppar “shoppade” jag hos min mormor när jag var dar för ett par månader sedan. De är gjorda av äkta porslin, och de påminner mig om min mormor och morfar, och hur de alltid brukade äta kokt ägg ur dessa när jag var liten. Innan de var mormors var de även min gammelmormors, så de har definitivt ett sentimentalt värde, och det var främst därför jag ville ärva dem.

Jag tyckte dessutom de passade bra in i vårt barskåp. Min man håller inte riktigt med där, utan tycker de ser alldeles för gamla ut och inte alls är vår stil, men det är ju just det som är charmen. Allt ska inte vara nytt.

Jag älskar värdefulla saker i hemmet som gått i arv. Och vi behövde verkligen ett par riktigt fina äggkoppar.

Jag ser fram emot att “shoppa” mer i mormors hus under sommaren. Det här året måste jag få med mig “min” spegel. Den är gammal, den är grå och det står New York 1800-någonting på den. Den kommer bli superfin i vår hall. Tack mormor för inredningsinspirationen <3

Gillar