Afternoon Tea

Igår träffade jag en vän på Oxford Circus, och vi gick upp till Great Portland Street för Afternoon Tea på Villandry! Fastän jag bott i England i 6 år totalt, så har jag aldrig gått på en riktig Afternoon Tea. Så det var dags nu. Jag har aldrig varit ett fan av sötsaker, så det är den största anledningen till varför det inte riktigt lockat mig förrut. När det kommer till mat äter jag förresten alltid hellre en riktig lunch eller middag, istället för fikar ute.

Det bästa med Villandry var att vi fick ett glas champagne till alla sötsaker. Det kan aldrig bli fel med champagne! När vi hade fått in själva "fatet" började vi sedan att äta mackorna på nedersta fatet först. Gurkröra, lax och ost och skinkmackor var det. Jag var duktig och smakade en laxmacka, fastän jag inte gillar rå lax (eller fisk i allmänhet), och det var ingen höjdare, men de andra sorterna var godare. Sedan åt vi sconesen från mellersta fatet med clotted cream och sylt. De var varma, goda och väldigt mättande!

Vi fick också välja bland typ 10 olika sorters te att dricka, och jag tänkte att jag skulle vara adventurous först och prova något jag inte brukar dricka, men jag valde grönt te sen i alla fall. Och det var ett bra val eftersom det tog bort mycket av den söta smaken från alla kakor. När vi kom in på det tredje fatet började jag med att äta chokladkakan i mitten, och den var nog min favorit av alla kakor. Cheesecaken var också god, men väldigt söt. Liksaså citronkakan; jag älskar ju citron men det blev liiite mycket socker. Det var verkligen så mättande med allt socker. Jag förstår inte hur någon kan äta så mycket sötsaker på en gång och gilla det haha, både jag och min vän fick spykänsla efter ett tag! Nej, det bästa med Afternoon Tea enligt mig var champagnen och det gröna teet haha.

Jag kommer nog inte gå på Afternoon Tea igen, för att det var väldigt sött, men man ska aldrig säga aldrig! Jag tyckte om Villandry som café och restaurang; det var bra service och stort. Dessutom bara folk i vår ålder (tror bottomless prosecco-brunchen lockade flest, vilket jag skulle vilja prova nästa gång). Priset var också super; bara £22 var för Afternoon Tea med champagne. Dock är det inget ställe man bara kan gå till när man känner för, utan de tar endast bokningar ca 2-3 veckor i förväg. I alla fall var det superkul att prova något nytt, och självklart roligt att umgås med min vän samtidigt. En riktigt bra lördag i centrala London! 

Gillar