Advent är här

Idag är det inte bara fredag, utan månaden går även mot sitt slut. På söndag är det den första december och jag ser fram emot en dag fullspäckad av julmys. Längtar sååå mycket efter att få öppna första luckan av min tekalender, klä granen, och åka ut till någon pub för att njuta av en engelsk jullunch.

Eftersom min pappa kommer hit över helgen, har min mamma redan julpyntat. Eller adventspyntat, som de gör i Sverige. Här firas inte advent så jag har inga adventsljusstakar hemma och tänder inga ljus på det viset, men jag och min man har ju våra egna tradtitioner. Att sätta upp julgranen tidigt är en sådan.

Tyckte i alla fall det var så mysigt när mamma skickade dessa bilder till mig. Det är ju konstant mörkt ute just nu, och att därför ha julen framför sig betyder så mycket. När jag var yngre och bodde hemma, var det alltid så speciellt att börja adventspynta med mamma. Leta lite mossa i skogen och göra en adventsljusstake. Hålla i stegen at pappa när han satte upp julbelysningen runt huset.

En tradtion som vi skapat på senare dar, är att jag och pappa alltid dricker glögg tillsammans. Varje dag, från början av julen till slutet. Jag blev därför avundjsuk när jag fick den här bilden skickad till mig, på att pappa redan öppnat årets blossaglögg, UTAN mig. Det är inte rättvist! Jag är så ivrig på att smaka den, fastän jag tycker att tropiska frukter kanske inte riktigt hör julen till.

Imorgon får jag i alla fall träffa pappa, och jag vet att han har med sig lite presenter till mig, så kanske får vi smygstarta julen lite tidigt i år igen. Det har varit en tuff och lång vecka för mig. Mensvärken har tagit onödigt mycket av mina krafter, så jag längtar liksom bara ännu mer efter att få avsluta den här månaden nu och börja ett nytt kapitel. Det sista kapitlet på ett väldigt trevligt och händelserikt år. För visst har det varit ett bra år.

Hade jag inte bott i England, och haft ett hus där förvaring faktiskt är en naturlig del av ett hem, hade jag nog gått loss på advent och julen minst lika mycket som min mamma. Jag hade dekorerat hela hemmet så det såg ut som i en saga. I år blir nog mina dekorationer fortsatt minimalistiska, men det kommer bli fint det med. Åh, nu kör vi, december!

Gillar

Kommentarer