According to Kris

Måndag: Pigg från helgen och man går till jobbet med en “can do”-attityd, innan man möts av kollegor och klienter med konstiga problem/kommentarer/konversationer, och man bara… Okeeej, nu måste jag alltså bry mig igen…

Tisdag: Inte lika pigg och motiverad. Man har redan tröttnat på alla runt omkring sig och berget av jobb stiger. Tiden går i alla fall relativt fort på tisdagar, vilket är positivt.

Onsdag: Nu känns det inte som man gjort något annat än jobbat flera dygn på raken. Man är trött, får lätt huvudvärk, kommer inte ihåg helgen som varit, och finner det svårare att koncentrera sig och inte tex “tappa” kaffe på kollegor/chefer som konstant irriterar.

Torsdag: Veckans definitivt värsta dag. Man är väldigt trött nu, och det är svårt att gå upp på morgonen. Man kontemplerar om man inte kan resa jorden runt på sina sparpengar istället, eller gå i pension. Man har jobbat hårt hela veckan, men helgen är samtidigt långt borta. Det är lätt att torsdagskvällen blir en vinkväll för att man inte orkar vänta på helgen längre.

Fredag: Måndagens “can-do” attityd har förvandlats till “vacay-mode”. Man prioriterar inte jobb efter vad som måste göras först, utan vad som är enklast att beta av. För oss som inte får gå en minut tidigare på fredagar, går sista timmen åt att beta av mejl och prata om helgen med de kollegor som orkar lyssna.

Lördag och söndag – äntligen! Man njuter för fullt över att man överlevt ännu en vecka, och får umgås med vem man vill när man vill. Hur bra ä​r inte det?!

Gillar