8 saker ni inte visste om mig

1. Jag är vänsterhänt

Jag tycker inte det är något konstigt, men folk blir alltid så förvånade när jag skriver med vänster hand.

2. Jag öppnar burkar åt "fel" håll.

Själv tycker jag inte jag gör det, men alla andra verkar tycka det. Om jag ska, till exempel, öppna en coca cola så vänder jag öppningen bort från mig och drar flärpen bortåt, också ifrån mig. De flesta verkar dra den mot sig. Jag har alltid tänkt att man inte ska ha öppningen mot sig, utifall det sprutar. Då får du allt på tröjan liksom... Samma sak om jag skalar potatis eller morötter; jag skalar alltid bortåt, från kroppen, medan många skalar mot sig. Tänk om man tappar kniven? Samma sak där, du får den rätt på dig, i magen... Så visst, folk säger att jag gör fel, men jag tycker mitt sätt är det säkraste och därför mest logiska!

3. Om någon gav mig en flygbiljett idag och sa; "den här tar dig vart du vill, bara åk", så skulle jag åka till New York.

Jag har inte hört någon som varit i New York säga att det inte är bästa staden de någonsin varit i. Att de inte vill tillbaka så fort de får chansen. Jag vill också uppleva allt som har med New York att göra, och jag hoppas jag får göra just det inom en snar framtid.

4. Jag äter mosad banan

Mamma brukade alltid ge mig mosad banan när jag var liten, och jag har sedan dess aldrig växt ifrån det. Jag äter det fortfarande (oftast när ingen ser eller kan klaga på att det är konstigt haha!). Det är såå gott att mosa ett par bananer på en tallrik och sedan äta dem med en gaffel. Mycket godare än att äta dem på ett “normalt” sätt, speciellt om bananerna börjar bli lite för mogna så det faller sönder naturligt ändå.

5. Jag tycker nagellack är fult.

Jag gillar inte när någon tar på mina naglar. Inte ens när jag själv tar på mina naglar. Därför har jag aldrig gjort en manikyr, eller ens fått naglarna målade av någon. Jag skulle aldrig gå och göra det heller eftersom jag tycker det är så obehagligt. Dessutom är nagellack fult. Jag förstår inte vitsen med att måla naglarna i hemska färger för att sedan lägga ut en massa bilder på dem. Usch? Fransk manikyr är det enda som är fint, så jag håller mig till det. Utan själva manikyren.

6. Min första fylla var vid mormor och morfars sommarstuga när jag var 12.

Jag och min kusin var ute och rodde på sjön en väldigt varm och fin sommardag. Plöstsligt blev vi törstiga, men det enda som fanns i kylväskan på båten var våra mammors burkar med Rekordelig Skogsbärscider 7.0. Vi drack några stycken, och sedan kommer jag inte ihåg så mycket mer än att mamma var väldigt arg, men jag och min kusin hade det väldigt roligt!

7. Min ideala rumstemperatur är 25 grader.

Jag fryser nästan alltid, så när andra svettas och klagar på värmen njuter jag som allra mest. Det är inga problem för mig att sitta i solen när det är 35 grader ute, eller inne på mammas och pappas glasade altan när det är närmare 40 grader där. Jag är gjord för att hantera värme, men verkligen inte kyla. Har kommit underfund med att jag är som bekvämast när det är 25 grader varmt. Inne eller ute.

8. Det absolut svåraste ordet jag har att stava är "criticise".

Ja, jag blev autokorrektad när jag skrev ordet här ovan! Jag vet inte varfär jag har så svårt att komma ihåg hur detta ord stavas. Jag har alltid varit duktig på engelska och haft så himla lätt för mig i skolan, men när det kommer till ordet "criticise", tvekar jag alltid och stavar ordet fortfarande fel! "S" och "C" och "Z" tänker jag på, och så blir det bara fel. Igen. Jag gillar inte autokorrekt, för det gör folk lata och okunniga, men tacka vet jag autokorrekt när jag ska skriva ordet criticise (tvekade här igen...).

Gillar

Kommentarer