8 april 2021 - Besvikelse

Jag fick min mens igen, och jag blev faktiskt väldigt besviken. Oväntat besviken. I så många år har jag gått och oroat mig över att bli gravid, och sedan, på loppet av fyra månader, har det ändrats till att jag istället blir besviken över att inte vara gravid. Så lustigt egentligen.

Jag vet att det är första ägglossningen vi lyckades pricka in, och att det inte händer på första försöket för de allra flesta. Men jag hade hoppats på något mer.

Endast ett par timmar efter min mens kom, berättade ett par i vår umgängeskrets att de väntar barn. Det gjorde ont, och det förvånade mig att jag inte kände mig speciellt glad för deras skull. De har alltid haft problem med pengar och gjort slut hur många gånger? Inte det idealiska förhållandet, eller den idealiska situationen för ett barn att växa upp i.

Jag har mens, jag är känslig, och jag vet att jag och min man inte försökt särskilt länge. Jag fick en urinvägsinfektion som gjorde mig opeppad på sex, missade ägglossningen, och det har som sagt bara gått några månader. Jag vet hur otålig jag är. Men mycket kring graviditet just doesn't make sense to me. Hur kan så många bli oönskat gravida? Hur kan så många barn få växa upp i fattigdom och hemska förhållanden, medan intelligenta par med ett bra förhållande och en bra ekonomi, inte kan bli gravida? Det finns så många fina människor som inte kan få barn, och så många föräldrar som inte borde få vara föräldrar överhuvudtaget. Vart ligger logiken?

Jag gillar moon omens. Deras dagliga citat på instagram gör mig lugn och lycklig. Så mycket stämmer liksom in på mitt egna liv, och jag kan ta till mig av det. Jag tror starkt på att allt har sin tid, sin tajming. Saker och ting sker när det är menat att ske. Vi var aldrig menade att få ett barn år 2021, och det är helt okej. Jag läste också (varning för lite flummigt) att man blir gravid när universum hittat en ledig själ som kommer passa in i din familj. Det kan vara en själ från en tidigare familjemedlem (en typ av reinkarnation), eller bara någon som matchar med just dig, liksom. Universum har en plan.

Jag blev inte gravid den här månaden, så nu tänker jag dricka ett glas Baileys Apple Pie och ställa in en flaska prosecco på kylning. I början av året slutade jag dricka alkohol, äta lakrits, äta svamp osv, men då jag insett att jag inte verkar kunna knäppa med fingrarna och bli gravid samma dag, så har jag tagit andra beslut. När mensen kommer tillåter jag mig själv att dricka alkohol (om jag vill och känner för det) till senast dag 10. Sedan dricker jag inte förrän nästa mens. Jag åt lakrits förra månaden, och jag fortsätter att äta svamp regelbundet, som jag älskar. Jag tror man måste få leva på som vanligt, till en viss grad, även om man försöker bli gravid. Allt blir så mycket tuffare annars.

Vår tid kommer. Jag är så lyckligt lottad som har ett sådant fint förhållande med min man. Som har ett bra jobb, en bra ekonomi, fina människor i vår närhet och ett fint hem. Jag är så nöjd med mitt liv som det är (minus covid och alla restriktioner såklart). Vår tid kommer. Tack dessa månader som gjort mig mer säker på vad jag vill få ut av framtiden - jag vill, och är redo, att bli mamma. Och det får ske när som helst nu.

Gillar

Kommentarer