70 grader i ugnen

Pappa ska alltid ringa mig när jag håller på med konstiga saker. Han tror seriöst jag måste vara helt dum i huvudet nu hahaha. Först plockade jag gräs åt marsvinen i trädgården, och nu bakade jag skor i ugnen hahaha!

För ett par år sedan köpte jag de finaste Michael Kors-skorna man kan tänka sig. Två år senare ser de fortfarande helt nyköpta ut. Varför? Jo, jag kan ju inte gå i dem i mer än 5 minuter utan att få världens skavsår. Har verkligen försökt att gå in dem flera gånger, men det slutar alltid med att fötterna är helt förstörda i flera veckor efteråt. Lädret är väldigt hårt och det formar sig inte efter fötterna. Alls. Det är så synd, eftersom de är så snygga och jag vill ju kunna använda dem. Ofta!

Nu fick jag ett tips om att stoppa in dem i ugnen i 70 grader, i 7-10 minuter. Att värma upp lädret innan man går runt i dem, så det riktigt mjukas upp och kan formas efter foten istället för att “hugga” in i hälen. Det lät lite riskfyllt. Tänk om jag istället förstör skorna? Jag älskar ju dessa skor mest av alla skor jag haft i hela världen. Vilket såklart låter konstigt eftersom jag knappt kan använda dem… Samtidigt kan det ju då inte bli mycket så värre – jag kan ju inte använda dem ändå – så jag valde att prova det här tipset, och stoppade in dem i ugnen för en timme sedan.

Resultatet? De har blivit mjukare fram, men hälen är fortfarande lite för hård. Ska prova igen imorgon med lite högre värme. Tror starkt på att det här kan funka. Fram är de ju helt perfekta nu.

Gillar

Kommentarer